19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Hastane ihmali öldürdü iddiası

Muğla'nın Milas ilçesinde 9 aylık bir bebek hayatını kaybetti. Bebeğin ailesi hastanenin ihmali olduğunu iddia ediyor.

Milas ilçesinde 4 defa kalbi durmasına rağmen hayata döndürülen Abdülsamet Çiftçi isimli 9 aylık bebek, 5.'sinde hayatını kaybetti. Bebeğin ölümünde hastanenin ihmalinin olduğunu iddia eden baba Orhan Çiftçi (34) konu hakkında şunları söyledi:
"Çocuğun cumartesi akşamı (10 Ocak) ateşi çıktı ve Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürdük. Orada hiçbir tahlil yapmadan, hiçbir müdahale yapmadan ateş düşürücü iğne yaptılar ve bizi tekrar eve gönderdiler. Eve giderken çocuğun ateşi düştü, kusmaya başladı. Kusunca tekrar hastaneye geldik ateş düşürücü iğne yaptılar ve yoğun bakıma aldılar, oksijen tüpüne bağladılar. Artık çocuk fenalaşmıştı yapacak bir şey kalmamıştı. Sonrasında randevu almadan İzmir'e sevk ettiler. Yolda 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırdılar, yolda kalbi durmuş. Burada müdahale edildi ve sonrasında 4 kez daha kalbi durmuş. Yapılan tüm müdahalelere rağmen çocuğu kurtaramadık. Bodrum Devlet Hastanesi'nin ihmali var. Resmi makamlara, gerekirse Sağlık Bakanlığı'na kadar suç duyurusunda bulunacağım."

Baba Orhan Çiftçi, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi personelinin elinden geleni yaptığını ancak tüm müdahalelere rağmen bebeğin kurtarılamadığını belirtti.

Ölen 9 aylık bebeğin yakınları 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ni önünde gözyaşlarına boğuldu. "Başka anneler ağlamasın. Biz yandık başka aileler yanmasın" diyerek ağlayan bebeğin yakınları fenalaşınca yardımına hastane personeli koştu.

Öte yandan, konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan hastane yetkilileri, iddiaları kabul etmezken, "Bebek ateş şikayeti ile bize geldi. Gerekli tedavi uygulandı. Annesiyle de görüşüldü. Ancak başka bir bulguya rastlanamadı. Bebek hastanemize daha sonraki gelişinde dalgınlık şikayetiyle getirildi. Bebekte beyin iltihabı bulgusuna rastlanıldı. Hemen gerekli müdahalelere başlanılarak, bebeğin İzmir'e sevkine karar verildi. Yolda durumunda ağırlaşma görülen bebek, acilen en yakındaki hastane olan Milas 75. yıl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Orada da gerekli tedavilere başlanmıştı. Maalesef tüm müdahalelere rağmen bebek kurtarılmadı. Bu olayın meydana gelmesi bizleri de çok üzdü. Bunun olmasını bizde istemezdik. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın incelemeleri sürüyor" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 00:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?