25
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Haydi çocuklar aşıya

MİLAS’TA AŞILAMA ÇALIŞMALARI

Milas Sağlık Grup Başkanı Dr. Veli Ertuğrul, 5. Avrupa Aşı Haftası içerisinde risk gruplarında aşılanma çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Sağlık Grup Başkanı Dr. Veli Ertuğrul, 26 Nisan-01 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 5. Avrupa Aşı Haftası’nın ana temasının ‘Kızamık Kızamıkçık Eliminasyonun’ sağlanması olduğunu belirterek, “Ülkemizde yapılacak olan Aşı Haftası ile eksik aşılı, aşısız çocukların ( 0-5) aşılarının tamamlanması, erişkin yaş aşılarının tamamlanması, risk grubunda yer alan kişilerin aşılanması hedeflenmektedir. Ülkemizde 2002 yılında yüzde 82 olan kızamık aşılama hızı yürütülen başarılı bağışıklama çalışmalarıyla 2009 yılında yüzde 97 ye yükselmiştir. Hedefimiz 2010 yılı sonuna kadar Türkiye’de yerli virüs geçişini durdurmak, 2010 yılından sonra Türkiye dışından gelecek yeni kızamık virüslerinin, Türkiye’de yerleşmesini önlemek ve kızamığa bağlı ölümleri engellemektir” dedi.

Aşılamanın önemine işaret eden Dr. Ertuğrul, “Aşılama ve aşı ile korunabilir hastalıklar konusundaki farkındalığının artırılması ve bilgilendirilmesi, gezici ekiplerle saha tarama çalışmalarına hız vererek öncelikle 5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlanması, aşılama hizmetine yeterince ulaşamayan gruplara ulaşılması amacıyla merkezi ve iller düzeyinde aktivitelerin düzenlendiği bir haftadır. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesinin bir girişimi olan Avrupa Aşılama Haftasının ilki 2005 yılında düzenlenmiştir. Bu yılki etkinlikler 26 Nisan -1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecektir”

MİLAS’TA AŞILAMA ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 11:47:01
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 14:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?