18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Hayırsever vatandaştan eğitime katkı

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, hayırsever vatandaş Huriye Ateşoğlu tarafından Çomakdağ Kızılağaç Köyü İlköğretim Okulu'na ek derslik yaptırılacak.

Milas Kaymakamı Hulusi Doğan'ın makamında gerçekleşen imza törenine, Çomakdağ Kızılağaç Köyü Muhtarı Ali Üsküdar ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, yaptırılacak 3 dersliğin inşaat maliyetinin 35 bin YTL olduğunu, bunun 8 bin 250 YTL'sinin Milli Eğitim tarafından, kalan bölümün ise hayırsever Huriye Ateşoğlu (76) tarafından karşılanacağını söyledi. Milas Kaymakamı Doğan da, Huriye Ateşoğlu'nun okul yaptırarak eğitime katkıda bulunmak istemesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, "Keşke içinde yaşadığımız toplumda Huriye teyze gibi insanlar çoğalabilse, eğitime, sağlığa katkıda bulunabilseler. Eğitime ve toplum kalkınmasına katkıda bulunan bu tür insanlar eli öpülecek insanlardır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hayırsever vatandaş Huriye Ateşoğlu da, "Ben eşimle 51 yıl evli kaldım. Onu bir süre önce kaybettim. Eşimle 51 yıl çok iyi geçindik. Onun anısını yaşatmak için böyle bir yardıma karar verdim. Bir de köyümüzün çocukları rahat rahat eğitim görsün, okusun büyük adam olsunlar diye okul yaptırmak istedim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 17:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?