27
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

Hem temizlik yaptılar hem eğlendiler

Muğla’nın Milas ilçesi Selimiye beldesine bağlı Derince ve Karşıyaka köylerinin ortasından geçen Derince çayı kenarında davullu zurnalı çevre temizliği yapıldı. Köy muhtarlarının ele ele vermesiyle gerçekleştirilen temizlikte vatandaşlar hem eğlendi hem temizlik yaptı.

Milas, Türkiye’de ve dünyada görülmemiş bir ilke daha imza attı. Milas’ın Selimiye beldesine bağlı Derince ve Karşıyaka köylüleri köylerinin ortasından geçen Derince çayı kenarında davullu zurnalı çevre temizliği yaptı. İki köy muhtarının ortak düşüncesi olarak ortaya çıkan ‘davullu zurnalı çevre temizliği’ sonrasında hem temizlik yapılmış oldu hem de eğlenilmiş oldu.

Muhtar olmasındaki en büyük etkeninin Derince çayı kenarındaki kirlilik olduğunu belirten Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu İnşaat Mühendisi emeklisi Derince Köyü Muhtarı Saldıray Çetin, davullu zurnalı çevre temizliği hakkında şunları söyledi: “Bu temizlik çalışması her şeyden önce sağlık açısından, çocuklarımıza, torunlarımıza örnek olması açısından önemli. Benim için her şeyden önce temizlik bir disiplindir, bu disiplini başlatmak istedik. Köylerimizdeki birlikte hareket etme heyecanını tekrar canlandırabilmek. Amaçlarımızdan biri bu. Davul zurna bizim yörenin temel ve ulusal çalgısıdır. Davul zurna eğlenceyi temsil eder. Biz burada davul zurnayla çalışmayı eğlence haline getirmeyi düşündük, esprisi bu. Yüreklerimizdeki heyecanı tekrar canlandırmak istedik”

Keşkek ve pilav da hazırladıklarını kaydeden Muhtar Çetin, “Keşkek pilav da bizim temel düğün yemeğimizdir. Yani biz çalışmayı düğüne gider gibi nasıl ki gençlerimizi askere gönderirken davul zurna çalıyorsak, çalışırken de bunu yapmayı uygun gördük.” dedi.

Davul Zurna eşliğinde yapılan çevre temizliği hakkında Karşıyaka Muhtarı köyü İlkay Turan da; “Köyümüzü temizlemek adına yola çıktık. İki köy muhtarı el ele vererek köyümüzü güzelleştirmeye karar verdik. Derince ve Karşıyaka köyü kendinden emin köy olarak yoluna devam edecek” diye konuştu.

İki köyün erkekleri tarafından yapılan çevre temizliğine bayan ve çocuklar da katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 13:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?