26
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Her sınıfa bilgisayar ve projeksiyon

GÖRSEL EĞİTİME AĞIRLIK VERİLİYOR

Milas Merkez İlköğretim Okulu'nda tüm sınıflara bilgisayar ile projeksiyon kuruldu. Okulda dersler artık görsel ağırlıklı anlatılıyor. Uygulamadan öğretmen ve öğrencilerin memnun olduğu belirtildi. Milas Merkez İlköğretim Okulu'nda, görerek öğrenmenin öneminin kavranması sonucunda tüm sınıflarda dersler projeksiyon eşliğinde anlatılıyor.

Öğretmenler, durumdan memnun olduklarını belirterek, "Bu şekilde ders anlatmak hem bizler için kolay oluyor hem de öğrencilerin konuyu kavramasında fayda sağlıyor" dedi. Öğrenciler ise görerek öğrenmenin daha kolay olduğunu kaydederek bütün derslerin projeksiyon eşliğinde anlatılmasını istedi.

1984 yılından bu yana Merkez İlköğretim Okulu'nda müdür yardımcılığı ve müdür görevini yürüttüğünü belirten Mehmet Önel, şöyle konuştu: "40 sınıfımız var. 1.,2., 3., 4. ve 5. sınıfların tamamında bilgisayar ve projeksiyon mevcut. 6.,7. ve 8. sınıfların tamamına yakınında bilgisayar ve projeksiyon var ve dersler görsel ağırlıklı yapılıyor. Okul Aile Birliği ve velilerin desteğiyle görsel eğitime ağırlık verebildik. 6.7.8. sınıflardan SBS'de Milas birincisi çıkardık. 60 öğrenci Anadolu, Fen ve Öğretmen liselerine yerleşti. 42 öğrenci de değişik meslek liselerine yerleşti. Görsel eğitim sonunda başarının daha da artacağına inanıyoruz."

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan bir Fen Bilgisi laboratuvarları olduğunu belirten Önel, daha modern bir laboratuvara kavuştuklarını söyledi. Önel, "Laboratuvar malzemeler hariç 10 bin TL'ye maloldu. Öğretmenler ve öğrenciler için iyi oldu. Şu an laboratuvarın sadece malzemelerinin yerleştirilmesi kaldı" dedi.

Mehmet Önel, Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy ve Şube Müdürü Veli Han'ın okula gelerek laboratuvarı gezdiklerini belirtti.

GÖRSEL EĞİTİME AĞIRLIK VERİLİYOR
GÖRSEL EĞİTİME AĞIRLIK VERİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 10:37:01
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 11:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
miray çırak IP: 81.212.101.xxx Tarih : 30.03.2010 15:28:56

milasın en iyi okulu orda okumaktan mutluyum