19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

İngilizceyi internetten öğrenecekler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu ay içinde uygulamaya başlanan DAYNET İngilizce Dil Eğitimi, Milas'ta da 23 okulda uygulanıyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda pratik ve daha kolay İngilizce öğrenilmesini sağlamak amacıyla internet üzerinden DAYNET İngilizce Dil Eğitimi verilmeye başlandı. Yeni uygulamanın tanıtımı için öğretmenlerle dün Milas Ticaret Lisesi'nde toplantı yapıldı. Formatör Öğretmen Alfer Boz tarafından okullarda İngilizce derslerine giren öğretmenlere konu hakkında bilgi verildi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, Muğla genelinde formatör öğretmen olarak iki kişinin görevlendirildiğini, bu kişilerden birinin Bayır İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Alfer Boz, diğerinin Muğla Atatürk İlköğretim Okulu Öğretmeni Teoman Kıy olduğunu söyledi. Formatör Öğretmen Alfer Boz'un Milas, Bodrum, Yatağan, Kavaklıdere'den, Muğla'nın diğer ilçelerinden ise Teoman Kıy'ın sorumlu olduğunu belirten Ersoy, DAYNET İngilizce Dil Eğitimi'nin Milas'ta 23 okulda uygulandığını ifade etti. 

Ersoy, projenin amacı hakkında şunları söyledi: “Bilgisayarlı İngilizce Eğitimi Programı ile öğrenciler bilgisayar ve internetin olduğu her yerden kendi e-mail adreslerini girerek istedikleri zaman, sesli ve görüntülü İngilizce çalışabilecekler. Sesleri kaydedebiliyor ve dinleyebiliyorlar. Dil eğitimindeki bütün öğeleri kullanıyorlar. Sistem bu yıl 4. sınıflardan 8. sınıflara kadar uygulanıyor, seneye 1. sınıflardan 8. sınıflara kadar uygulanacak.”

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 11:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?