25
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

İnternet kafelere denetim

MİLAS’TA İNTERNET KAFE DENETİMLERİ

Muğla’nın Milas ilçesinde ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcıları, yerine getirilmesi gereken yükümlülükler ve işyerinde uyulması gereken kurallar yönünden denetlendi.

Milas’taki internet kafeler uyması gereken kurallara uyup uymadıkları yönünden denetimden geçirildi. Denetimlerde ticarî amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılarına, “Mülki idare amirinden izin belgesi var mı? Konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirleri alınmış mı? Başkanlık tarafından onaylanan içerik filtreleme yazılımını kullanıyor mu? Erişim sağlayıcılardan sabit IP kullanıyor mu? İç IP Dağıtım loglarını elektronik ortamda kendi sistemlerine kaydediyor mu? Başkanlık tarafından verilen yazılım ile kaydedilen bilgileri ve bu bilgilerin doğruluğunu, bütünlüğünü ve gizliliğini teyit eden değeri kendi sistemlerine günlük olarak kaydediyor mu ve bu verileri bir yıl süreyle saklıyor mu?” şekilde sorular yöneltildi.

İnternet kafeler, işyerlerine giren ve çıkanların tespiti amacıyla gerekli kamera kayıt sistemi kurulu olup olmadığı, bu sistem aracılığıyla elde edilen kayıtların yedi gün süreyle saklanıp saklanmadığı yönünden de kontrol edildi.

Bunlara ilave olarak okul saati içinde öğrenci olup olmadığına ve okul saati içinde öğrenci kıyafeti ile öğrenci bulunup bulunmadığına bakıldı. Denetimlerde 3 internet kafeye cezai işlem uygulandı.

MİLAS’TA İNTERNET KAFE DENETİMLERİ
MİLAS’TA İNTERNET KAFE DENETİMLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 00:32:01
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 09:31:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?