19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

'İspinozlar' seyirciyle buluşuyor

Milas Sanatçılar Derneği’nden (MİSAD) ayrılan bir grup tarafından kurulan Milas Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Grubu ‘İspinozlar’ adlı müzikalle seyirci karşısına geçmeye hazırlanıyor.


Milas Halk Eğitim Merkezi bünyesinde oluşturulan tiyatro grubu, Orhan Kemal’in ‘İspinozlar’ adlı oyunuyla seyirci karşısına geçmek için hazırlıklarına başladı. 150 saatlik kurs şeklinde planlanan etkinliğe katılanlara, başarılı olmaları halinde sertifika da verilecek.


Oyun yöneticisi ve kurs eğitmeni Mustafa Emekli, tiyatro kursunun 20 Ekim’de başladığını ve 150 saatlik bir kurs sonunda 5 Mart 2009’da tamamlanacağı belirtti. Katılımcıların ücretsiz olarak yararlanabileceği kursta çok sayıda genç oyuncu sahne almaya hazırlanıyor.


İlk olarak bir müzikalle seyirci karşısına geçmek istediklerini belirten Mustafa Emekli, “Milas Sanatçılar Derneği’nden ailevi nedenlerden ayrıldıktan sonra ilçemizde birçok alanda faaliyet gösteren Milas Halk Eğitimi Merkezi’nde böyle bir kurs açmayı uygun gördük. Açmış olduğumuz kursa yine benim gibi daha önce MİSAD’da görev alan arkadaşlarımızdan oluşan yaklaşık 20 kişi bulunuyor. Eylül ayı başından Milas Halk Eğitimi Merkezi’nde tiyatro kursu vermeye başladık. Ayrıca bir oyun hazırlığı içerisine girdik. 150 saat sürecek kursumuzun sonunda çalışmalarını yürüttüğümüz Orhan Kemal’in “İspinozlar” adlı oyununu sahneleyeceğiz” dedi.


Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi olarak, Milas’ta ilköğretim öğrencilere yönelik çocuk oyunlarının dışarıdan ücret ödenerek sahnelendiğine dikkat çeken Edebiyat öğretmeni Emekli, ayrıca okul olarak, Çocuk Gelişimi bölümü öğrencilerinden oluşan bir ekiple 4 oyun hazırlamaya çalıştıklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 16:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?