25
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

İsrail saldırılarına gazeteci tepkisi

Muğla’nın Milas ilçesinde İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılara tepki göstermek amacıyla yerel bir gazete sahibi tarafından fotoğraf sergisi açıldı. Sergi 1 hafta boyunca açık kalacak.

Muğla’nın Milas ilçesinde gören yapan gazeteci Süleyman Parlu, İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılara tepki göstermek ve Milas’ta bu saldırılara tepki gösterilmemesini kınamak amacıyla fotoğraf sergisi açtı. Bir hafta boyunca açık kalacak olan sergide Filistin’e yapılan saldırılar sonucunda yaralanan insanların fotoğrafları yer alıyor. Sergide yer alan fotoğraflar yoldan gelip geçenlerin özellikle de öğrencilerin dikkatini çekiyor.

Sergi hakkında bilgiler veren Süleyman Parlu, “Amacımız bizim Milas’ta, yaklaşık 20 gündür İsrail’in Gazze ve Filistin’de yapmış olduğu vahşetlerin görüntülerini halkımıza tanıtarak, yarında bizim böyle olmamamız için, bizim ülkemizin de bundan bir ders çıkarmasını sağlamak. Gazze’de yaşayan insanlara maddi ve manevi destek yapılmasını sağlamak. Milas’taki sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler böyle bir girişim yapmadılar” dedi.

Parlu, Milas’taki sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi parti temsilcilerini İsrail’in, Filistin ve Gazze’ye yaptığı saldırıları kınamaya ve tepki göstermeye davet etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 14:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?