19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Kaçak dolguya inceleme

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük Beldesinde dolgu yapıldığı iddia edilen alanda Milas Kaymakamlığı’nca oluşturulan komisyon tarafından inceleme yapıldı.

Milas Kaymakamlığı’nca oluşturulan bir komisyon, “Denize izinsiz dolgu yapıldığı” ve “Kaçak yapıların” olduğu iddia edilen Kıyıkışlacık köyü Tokatbaşı mevkii-Çamur koyu olarak bilinen yerde inceleme yaptı.

Komisyon üyeleriyle birlikte bölgeye gelen Güllük Belediye Başkanı Aytunç Kayrakçı, konuyla ilgili yasal sürecin devam ettiğini, denize izinsiz dolgu yaptığı tespit edilen şirkete, dolguların temizlenmesi, kaçak yapıları olduğu tespit edilen kişilere de bu yapıların yıkımı için 15 Haziran’a kadar süre verildiğini ifade etti.

Sürenin dolmasından sonra gerekli prosedürün uygulanacağını belirten Kayrakçı “3 dönüm alanda izinsiz dolgu yapılmış. Bundan sonra bölgemizde böyle olayların yaşanmaması için gereken özeni göstereceğiz. Daha dikkatli olacağız” diye konuştu.

Bölgede sahip olduğu binalardan bazıları için ‘kaçak’ olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen İlyas Ergül ise kararın doğru olmadığını söyledi. Binalarını yapmaya 1981 yılında başladığını öne süren Ergül, “Bölgeye gelen yerli ve yabancı tekneleri korumak için bu yapıları yaptım. Yerler elimdeki belgelere göre yasal. Bu yerleri 49 yıldır kullandığıma dair muhtardan aldığım belge var. Yıkım kararını yanlış karşılıyorum” şeklinde konuştu.

Komisyon incelemelerde bulunurken jandarmanın bölgede güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?