19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Kamp öğrencileri başkanı ziyaret etti

Türkiye ve 6 yabancı ülkeden gelen öğrencilerden oluşan 12 kişilik kamp grubu, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaret etti.

UNESCO’nun bir alt birimi olan Uluslararası Gönüllü Kuruluşları Eşgüdüm Kurulu’nun Türkiye’den üyesi olan GENÇ-TUR ile Milas Belediyesi işbirliğinde gerçekleşecek olan proje kapsamında ilçeye gelen öğrenciler, ilçe merkezimizde bulunan ilköğretim okullarını boyayacak. 5 Eylül Cumartesi gününe kadar ilçede konaklayacak olan 12 kamp öğrencisi, hem ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıma fırsatını yakalayacak, hem de toplum yararına faaliyette bulunacaklar.

Türkiye, Avusturya, Çin, Malezya, İspanya, Güney Kore ve Japonya’dan olan 12 kamp öğrencisi Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaret etti. Tokat, öğrencilerle tek tek tanışarak Türkiye ve Milas hakkındaki düşüncelerini aldı.

Öğrenciler Milas’ı tanıdıkları kadarıyla çok sevdiklerini, ilçe hakkında daha da bilgi edinmek istediklerini belirttiler. Öğrenciler ayrıca Milas’ta evlerin özellikle de eski Milas Evlerinin tek katlı ya da az katlı olmasının dikkat çekici olduğunu kaydettiler.

Ziyaretleri için öğrencilere teşekkür eden Başkan Tokat, “Bu uluslar arası 2. kamp grubu. Değişik ülkelerden insanlarla birlikte olmak bizim içinde farklı bir durum. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu felsefeyi oluşturan herkese teşekkür ediyorum.

Yüzyıllardan bu yana birçok kültürü yaşamış bir ilçenin yurttaşlarıyız. Sizlerin burada iyi vakit geçirmesini ve buradan ayrılırken iyi duygularla buradan ayrılmanızı diliyorum. Bizi de bir burada edindiğiniz bir dostunuz kabul edin. Bu dostlukları bir ömür boyu sürdürün.” dedi.

Milas’ın geçimini nasıl sağladığı konusundaki bir soruya Başkan Tokat şöyle cevap verdi: “Milas’ta birçok şey var. Turizm, sanayi, tarım, madencilik. Ancak biz hangisine ağırlık vereceğimizi bilemiyoruz çünkü biri atmak olmak olmaz” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Tokat tarafından öğrencilere Milas ile ilgili kitap, broşür ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün cam kabartma portresini hediye edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 13:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?