19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Karayolundaki su hattı engeli aşıldı

MUĞLA KARAYOLUNDAKİ SU HATTI ENGELİ AŞILDI

Milas Belediyesi Su İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile ilçenin su ihtiyacının tamamının karşılandığı ana su hattının Muğla yolu altında kalan kısmı menfez içerisinden geçirilerek ileride yaşanacak arızalarda yaşanacak sıkıntıların önüne geçilmiş oldu.

Menteş köyü Dımdım mevkiinde bulunan su kuyularından çıkan suyun ilçedeki Burgaz Mahallesi 2 bin tonluk terfi deposuna taşınmasını sağlayan ana su hattının Muğla yolu altında kalan kısmı menfez içinden geçirildi. İlçenin su ihtiyacını karşılayan ve toplam uzunluğu 8 bin 643 metre olan 508 mm çapındaki çelik su borusunun 56 metrelik kısmı Yatağan-Milas arasında devam eden bölünmüş yol çalışması nedeniyle yol geçişinde kalmıştı. Daha önce yine Su İşletme Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen bir çalışma

ile geçici olarak yapılan çalışmanın ardından, yol yapımını üstlenen müteahhit firmanın menfez çalışmasını bitirmesinin ardından su hattı kalıcı olarak menfez içerisine alındı. Yapılan çalışma sırasında ilçeye 10 saat boyunca su verilemezken, bazı bölgelerde su ihtiyacı Burgaz Su deposundan karşılandı.

Yapılan çalışmanın ileride yaşanması muhtemel sıkıntıları gidermek için gerçekleştirildiğini ifade eden Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat, "Halkımızın su ihtiyacının kesintisiz ve sağlıklı olarak sağlanması amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Sodra Doğakent ve çevresi için ihale aşamasına getirilen 1000 tonluk su deposunun ardından, uzunca bir süreden bu yana planlama aşamasında olan ana su hattımızın güvenli bir şekilde Muğla karayolu altından geçirilmesi işini de tamamlamış

bulunuyoruz. Hedefimiz her zaman söylemiş olduğumuz gibi günü kurtarmaya yönelik çalışmalar değil, kalıcı çalışmalar yapmaktır" dedi.

MUĞLA KARAYOLUNDAKİ SU HATTI ENGELİ AŞILDI
MUĞLA KARAYOLUNDAKİ SU HATTI ENGELİ AŞILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 12:47:01
Güncelleme :10 Aralık 2010 Cuma 12:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?