18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Kaymakamdan uyarı: Hanutçuluk yapmayın

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında Muğla’da düzenlenen İl Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan kararın ardından Milas İlçesi Kaymakamı Hulisi Doğan, turizm yörelerindeki kadınlara hanutçulukla mücadele konusunda uyarılarda bulundu.

Turizm Haftası dolayısıyla Bafa Gölü kenarında bulunan ve milattan sonra 7. yüzyılda Sina Yarımadası’ndan gelen papazlara ev sahipliği yaparak Hıristiyanlığın yayılmasında aktif rol oynayan Herakleia Antik Kenti’nin üzerinde kurulu bulunan Kapıkırı Köyü’nü ziyaret eden Milas Kaymakamı Hulusi Doğan, iğne-oya işleri ve hediyelik eşya satan köylü kadınlara hanutçuluk yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Hanutçuluğun turiste zorla mal satmak anlamına geldiğini belirten Doğan, "Turistler bu durumdan rahatsız olur, bir daha köyünüze uğramazlar. Ülkemize gelen turistleri rahatsız edici davranışlardan kaçınmalıyız. Ülkemize gelen turistler sizlerden gördükleri iyi muamele karşısında, tekrar gelmek isterler ve onlar kendi ülkelerine döndüklerinde bizim gönüllü savunucumuz veya propagandacımız olurlar. Sizler, köyünüze gelen turistlere bir şeyler satarak evinizin geçimine katkıda bulunmak istiyorsunuz. Bunu saygıyla karşılıyorum. Ama bunu turistin peşinde koşturarak, onu rahatsız edecek şekilde yapmamalısınız. Böyle yaparsanız turistler bir daha buraya gelmek istemez ve sizlerde bu geçim kaynağından yoksun kalırsınız. Sizin yapacağınız en güzel şey, muhtarınızın göstereceği yere serginizi açarak satış yapmaktır. Turist, sizler tarafından sergilenen eşyalara bakar, hangisini isterse onu alır. Böylesi sizin için daha iyi olur. Böyle yaptığınız takdirde hem siz kazanırsınız hem de ülkemiz kazanır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 11:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?