26
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Kezzaplı saldırgandan haber yok

TUZ RUHU DEHŞETİ

Milas ilçesinde, bir kız öğrencinin yüzüne tuz ruhu atan şahıs hâla yakalanamadı.

Olay, Milas ilçesinde, 24 Aralık 2009 da meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen yüzü kapalı bir kişi, okula giden N.D.'nin yüzüne tuz ruhu (hidroklorik asit) döküp kayıplara karışmıştı. Sabah okuluna gitmek için evden çıkan 15 yaşındaki kız öğrenci N.D.'nin yüzüne kimliği belirsiz bir kişi tarafından tuz ruhu dökülmüştü.

Olayın ardından kaçan şahsın yakalanması için Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce özel bir ekip kuruldu.

Çevrede bulunan vatandaşların emniyete verdiği bilgiye göre çalışmaların yürütüldüğünü belirten Milas İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, "Çok üzücü bir olay yaşandı. Okuluna gitmek üzere evinden çıkan N.D.'nin yanına yaklaşarak yüzüne tuz ruhu döküp kaçan şahsın yakalanması için özel bir ekip oluşturduk. Bir emniyet amirimizin başında bulunduğu ekip olaya şahit olan görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda 1.70 boylarında, siyah saçlı, beyaz tenli olduğu öğrenilen şahsın yakalanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" dedi.

Kurulan özel ekip tarafından Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıfta okuyan H.G. (21)'nin adresi tespit edildi. Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından şüpheli olarak gözaltına alınan H.G. ifadesinin alınmasının ardından savcılıkta serbest bırakıldı.

Olayı gerçekleştirerek kayıplara karışan şahsın aranmasına devam ediliyor.

OLAY

Milas İmam Hatip Lisesi 1. sınıf öğrencisi N.D. sabah okula gitmek için evinden çıkmış, Emek Mahallesi Hamdi Mergen Caddesi üzerinde kız arkadaşı F.K. (17) ile okula gidiyordu. Bu arada tanımadığı bir erkek hızla yanına yaklaşarak elindeki tuz ruhu şişesini N.D.'nin üstüne dökmüştü. Acı içinde kıvranan kız öğrenci, ailesi tarafından İzan Özel Sağlık Hastanesi'ne götürülmüş hastaneden kendilerine ait özel araçla Muğla Devlet Hastanesi'ne götürülmüştü. N.D., Muğla'da Yanık ve Plastik Cerrahi Bölümü doktorunun bulunmayışı nedeniyle yine kendi özel araçlarıyla İzmir'e götürülmüştü.

N.D., yüzüne tuz ruhu atan genci tanımadığını belirtmiş, yüzünü görmesi halinde teşhis edebileceğini belirtmişti. Olaya tanık olan vatandaşlar ise, tuz ruhunu atan gencin yüzünün kapalı olduğundan şahsı tam teşhis edemediklerini, olaydan sonra hızla olay yerinden kaçtığını söylemişti. Tuz ruhu atıp kaçan şahsın 1.70 boylarında, siyah saçlı, beyaz tenli olduğu belirtilmişti.

N.D.'nin İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor.

TUZ RUHU DEHŞETİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 10:01:03
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 11:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?