25
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Kıyıkışlacık'ta çevre katliamı

KIYIKIŞLACIK'TA ÇEVRE KATLİAMI

Milas ilçesine bağlı Kıyıkışlacık köyü Zeytinlikuyu mevkiinde balık çiftliklerinin neden olduğu çevre katliamı devam ediyor. Denize kurulan balık çiftlikleri koyları ve sahilleri kirletiyor. Koy ve sahillerin taşınan çiftliklerin eski kafesleri, ağları, bidonları ve katı atıklarıyla dolu olduğu görüldü.

Kıyıkışlacık ve Güllük Körfezi'nde yer alan koylarda çevre katliamı olduğunu belirten vatandaşlar, balık çiftliklerinin birçok plaj ve koyda yaptığı çevre katliamının Zeytinlikuyu plajında ve denizinde de devam ettiğini belirtti.

Kıyıkışlacık köyünde yaşayan Abdullah Yurttaş adlı vatandaş konuyu Turizm Bakanlığı ve gerekli yerlere iletmelerine rağmen çevre katliamı konusunda duyarlı davranılmadığını söyledi.

Bulundukları bölgenin 1. derece turizm bölgesi olmasına rağmen ilgililerin gerekli özeni göstermediğini anlatan Yurttaş, şöyle konuştu: "Çiftlikler açık denize taşınmasına rağmen balık çiftliklerinin oluşturmuş olduğu çevre kirliliği yüzünden pislik yuvasına dönen koylar, balık çiftliklerinin eski kafesleri, ağları, bidonları ve katı atıkları ile dolu. Yetkililer uyarılarımızı dikkate almamaktadır."

KİRLETMESİNİ BİLİYORLARSA TEMİZLEMESİNİ DE BİLSİNLER

Kıyılarda biriken atıkların çoğunun çiftliklerde kullanılan yem torbaları ve diğer ekipman atıklarına ait olduğuna dikkat çeken Abdullah Yurttaş, Fuat Kasarcı, Ömer Taneroğlu ve Günay Arpat adlı vatandaşlar, "Balık çiftlikleri yetiştiricilik yapsınlar fakat çevreye karşı duyarlılıklarını kaybetmesinler. Kirletmeyi biliyorlarsa temizlemesini de bilsinler. Doğada uzun yıllar kaybolmayacak olan atıkları denize atıyorlar. Bunların denize atılmaması gerekir" dediler.

KIYIKIŞLACIK'TA ÇEVRE KATLİAMI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 20:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?