19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Kömür güven tazeledi

MİLAS BAKKALLAR VE BAYİLER ODASI’NDA SEÇİM HEYECANI

Milas Bakkallar ve Bayiler Odası’nda yapılan olağan genel kurulda mevcut başkan Tayip Kömür güven tazeledi.

Yapılan oylamada 556 üyenin 413’ü oy kullanırken, 2 oy geçersiz sayıldı. Seçimde Tayip Kömür 276, Özay Sabancı 97, Ahmet Karabıyık da 38 oy aldı. Adaylar seçim sonrası birbirini kutlayarak demokrasinin güzel örneklerini sergiledi.

Genel kurul toplantısının açılış konuşmasını Tayip Kömür yaptı. Konuşmasının başında genel kurulların sorunların ve problemlerin paylaşıldığı, çarelerin arandığı yerin olduğunu belirten Kömür, “Bugünkü genel kurulumuz sorunlarımızı sadece aramızda tartışmakla kalmayıp, sesimizi kamuoyuna duyurmamıza vesile olacaktır. Sizlerin de sorunlarınızı dile getireceğimizden hiç kuşkum yoktur. Toplantımızın camiamıza yakışır, olgunluk içerisinde geçeceğine ve yararlı olacağına inanıyorum. Camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Milas genelinde bakkal ve bayi olarak 685 civarında esnafımız bulunmaktadır. Devletimize yük olmadan kendi emek ve sermayesini, köylüsü ve mahallelisiyle paylaşan, bulunduğu sokağa renk veren, müşterilerinin anahtarlarını gönül rahatlığıyla bıraktığı özverili meslektaşlarım. İşimiz çok zorlaştı. Arkadaşlar hangi sıkıntıya dayanabileceğiz? Genel giderlerin artmasına mı, elektrik faturalarına mı, vergilere mi, hırsızlara mı, çığ gibi çoğalan ulusal mağazalara mı, yoksa geçim savaşı veren müşterilerin veresiyelerine mi? Söyleyin hangisine dayanalım arkadaşlar” dedi.

Kömür, konuşması sırasında geçmiş dönemde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek seçildiği takdirde hizmetlerine yenilerini ekleyeceğini sözlerine ekledi.

İlk olarak söz alan Ahmet Karabıyık; “Yıllardır; bulunduğu sokağın, caddenin, köyün, yükünü, sıkıntısını çeken; gece-gündüz, yaz-kış demeden halkın ihtiyaçlarını karşılamak için işyerine koşan, cefakâr, fedakâr, vefalı bakkal ve tekel bayisi arkadaşlarım. Hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Örgütlü bir güç haline gelemedik. Yel değirmenlerine karşı tek başına saldıran Don Kişot gibi, sorunları yalnız başımıza çözmeye kalktık. Çünkü bizleri örgütleyecek, gücümüzün ne olduğunu gösterecek bir oda hüviyetine kavuşamadık. Yerel yönetimler, ilçemizdeki resmi ve sivil kuruluşlarla gerekli işbirliğini sağlayamadık. Bizleri ilgilendiren konularda, mevcut yasaların uygulanmasını dahi beceremedik. Gündeme, yaptığımız yeniliklerle değil yapamadıklarımızla geldik” derken; Özay Sabancı ise, “Hepimizin durumu içler acısı! Hepimiz ayakta kalma mücadelesi veriyoruz; var olma mücadelesi veriyoruz. Gün geçmiyor ki ilçemizde süper marketler zincirinin yeni bir halkası açılmasın. Çevre yollarına açtıkları dev süper marketler yetmiyormuş gibi mahalle bakkallığına da göz diktiler. Her mahallede, her köşe başında bir zincir mağazası açıyorlar ve her nedense bunun önüne bir türlü geçilemiyor. İşte oda başkanlarının asıl görevi burada başlıyor. Süper marketler bizim kültürümüz değildir. Bizim kültürümüzü yaşatacak olan bakkallarımızdır” diye konuştu.

Seçim öncesinde son konuşmacı olarak söz alan Tayip Kömür ise, “MİLBAK’ı kapatmaya değil yeniden tekrar yaşatmaya çalışalım. Gerekli destekleri yerel yöneticilerimiz verecekler. Bunlarla ilgili alt yapı çalışmalarımızı hazırladık” dedi.

Oda yönetimine aday isimlerin konuşmalarını yapmalarının ardından yönetim kurulunda olan isimler salonda bulunanlara tanıtıldı. Tayip Kömür’ün Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Mümtaz Durmaz, Birol Dalan, Durmuş Şengönül, Mehmet Özgülergil, Mevlüt Kara’dan oluştu.

MİLAS BAKKALLAR VE BAYİLER ODASI’NDA SEÇİM HEYECANI
MİLAS BAKKALLAR VE BAYİLER ODASI’NDA SEÇİM HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 22:40:04
Güncelleme :22 Ocak 2010 Cuma 12:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?