30
Mayıs
2024
Perşembe
MİLAS - MUĞLA

Köy muhtarları MOBESE istiyor

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak; Milas’ta daire amirleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Milas’a bağlı köy muhtarları; Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda Milas’ın sorunları hakkında daire amirleri ve muhtarlardan bilgi alan Vali Altıparmak’dan köylerin aydınlatma sorununun çözülmesini istedi.


Toplantıda konuşan Vali Altıparmak, “Bölgemiz huzur bölgesi. İnsanlarımız çok şikayetçi insanlar değiller. İlçelerimizi ziyaret etmeye devam ediyoruz. Milas kaymakamımızın yeni atanmasından dolayı burayı ziyaretimiz biraz gecikti. Sizlerin yaşadığı sorunları bize iletmenizi istiyorum” dedi.

Toplantıda söz alan Kıyıkışlacık Köyü Muhtarı Halis Şahin, köyünde turistik faaliyetlerden dolayı göç yaşandığını ve hırsızlık olaylarının arttığına işaret ederek köye mobese sistemi döşenmesini istedi. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan İbrahimoğlu bölgenin kamera sistemine uygun olmadığını ifade etti.
Kırcağız Köyü Muhtarı Fikret Turgut Milli Eğitim Bakanlığına eğitim yerleşkesi yapılması için 20 dönümlük bir arsa bağışladıklarını ancak bugüne kadar herhangi bir adım atılmadığını ifade etti. Vali Altıparmak’a en ilginç talep ise Sekköy Muhtarı Hüseyin Solmaz’dan geldi. Muhtar Solmaz, kendisi hakkında yapılan şikayetlerden bıktığını belirterek validen köye müfettiş göndermesini istedi.


Milas Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yener Karaca aldı. Karaca, bazı köylerde 3 aydan bu yana elektrik sayaçlarının faturalandırılmadığını belirterek, köy içi aydınlatmalarda Aydem Elektrik A.Ş’den bekledikleri desteği alamadığını söyledi. Karaca’nın ardından Kargıcak, Ekinanbarı, Kafaca, Emek Mahallesi, Koru, Karşıyaka ve Pinar muhtarları da aydınlatmada sorun yaşadıklarını ve vatandaşların zor durumda olduğunu söyledi. Şikayetler üzerine Aydem Elektrik A.Ş. yetkilisi Ali Karabıyık’a söz veren Vali Altıparmak, tüm aydınlatma sorunlarının çözülmesi için ilgililere talimat verdi.


Toplantıya katılan Milas Lisesi öğrencisi Gizem Çıracı da Milas’ta evsiz ve yaşamını çöp toplayarak sürdüren çok sayıda insan bulunduğunu belirterek, özellikle evsiz kadınlara yardımcı olunması anlamında sığınma evi talep etti. Vali Altıparmak Çıracı’nın talebine yanıt vererek, evsizlerin belirlenmesi ve gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi. Milas Belediye Başkan Vekili Erol Asın, sokaklarda kalıcı olarak kimsenin kalmadığını iddia etti. Asın’ın iddiasına öğrenci; “İsim listesi ve kaldıkları yerlere kadar tüm bilgiler var” diyerek yanıt verdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 15:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?