29
Mayıs
2024
Çarşamba
MİLAS - MUĞLA

Köylü kadınlar iş kadını olacak

Muğla Kadın Girişimciler Kurulu tarafından kadınların ekonomik yaşama katılmasını güçlendirmek amacıyla hazırlanan “Ürettiğini söyle, girişimci ol” anket çalışması Milas ilçesinde başladı.


Milas Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Çiğdem Çoker, Yasemin Somuncu ve MİTSO Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu M. Nil Azaklı, Muğla KAGİK (Kadın Girişimciler Kurulu) projesi olan “Ürettiğini Söyle, Girişimci Ol”” anket çalışmasına Ağaçlıhöyük köyünde başladı.

MİTSO Kadın Girişimciler Kurulu’ndan yapılan açıklamada, kırsal kesimdeki kadınların girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük ederek, ilçe ve il ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlerde girişimde bulunulması için yardımcı olacak tedbirleri geliştirmek olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi; “Muğla Üniversitesi ve Muğla KAGİK ortak girişimi ile Muğla’nın beş ilçesinin seçilmiş köylerinde kadın girişimcilerin saptanmasına yönelik araştırma yapılmasının Muğla’da yaşayan kadın girişimcilerin çalışma koşulları ve yaşam kaliteleri açısından yararlı olacağı düşünülmüştür. Bu düşünceden hareketle araştırmayı Muğla Üniversitesi adına Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nurgül Oktik danışmanlığında, yine Muğla Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Serap Özen yürütücülüğünde daha önce projelerde çalışmış araştırmacılar katılacaktır. Bu araştırmacılar Sosyoloji Bölümü Yüksek Lisans Bölümü öğrencileridir. Milas, Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Muğla ilçelerine bağlı olan 396 köy araştırma evrenimiz olmuştur. Araştırmanın örneklem grubunu oluşturan ilçe belediyelerine bağlı olan köyler arasında evreni temsil yeteneği göz önüne alınarak yüzde 10 oranında araştırmaya dahil olacak köy sayıları belirlenmiştir. Böylece 114 köyü olan Milas ilçesinde 11 köy; 71 Köyü olan Fethiye ilçesinde 11 köy, 13 köyü olan Marmaris ilçesinde 5 köy, 19 köyü olan Bodrum ilçesinde 7 köy, 179 köyü olan Muğla Merkez de 6 köy araştırmaya dahil edilmiştir”


Milas ilçesinin Muğla’nın en fazla köyüne sahip olan bölgesi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu projedeki amacımız, yaptığımız anket sonuçlarına göre kırsal kesimdeki kadınlarımızın girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük ederek, ilçe ve il ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlerde girişimde bulunulması için yardımcı olacak tedbirleri belirlemek, yol haritası çizmek ve bu sektörlere kadın girişimcileri yönlendirmek, teşvik etmek için koçluk yapmak, kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek iş geliştirme fırsatları yaratmaktır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 16:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?