18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Köylüler cep telefonu bıraktı

KÖYLÜLER CEP TELEFONU BIRAKTI

Milas’a bağlı Dörttepe köyü sakinleri, baz istasyonlarının kendileri, hayvanları ve ürünlerine zarar verdiğini iddia ederek, istasyonlar kaldırılıncaya kadar cep telefonu kullanmama kararı aldı.

Dörttepe köyünün 400 nüfusu bulunan Sığırtmaç Mahallesi sakinleri 10 yıl önce mahallerine konulan bulunan baz istasyonlarının kaldırılmasını istiyor.

Köylüler, 8 yıl önce 200’e yakın imza toplayarak Milas Kaymakamlığı’na şikayet dilekçesi verdiklerini, kaymakamlıktan baz istasyonlarının kaldırılması yönünde karar çıktığını belirttiler. Ancak baz istasyonları yetkililerinin yargıya başvurduğunu ve baz istasyonlarının kaldırılmadığını kaydeden köylüler bundan 1 ay önce tekrar imza toplayarak kaymakamlığa dilekçe verdiklerini ifade ettiler.

Baz istasyonlarının zararlı olduğu için kaldırılmasını istediklerini kaydeden mahalle sakinlerinden Seyfi Ulalı, “Bu yıl 3 buzağım öldü geçen yıl da 1 buzağım öldü. Veterinerler buzağıların ölmesini baz istasyonlarına bağlıyor.” dedi.

Ulalı, 7-8 yıldır gözü kör, çift kafalı, vücut hatları değişik buzağıların doğduğunu ve bu şekilde bu sayısının 20’yi bulduğunu belirtti.

Köylülerden Azime Bahar da, “Herkesin başı ağrıyor, beli ağrıyor. Herkes doktora gidiyor, doktor radyasyondan etkilendiklerini ve vücutlarında radyasyon olduğunu söylüyor. Çocuklarımızda rahatsız. Geçtiğimiz günlerde bir çocuk 6 aylık olarak dünyaya geldi, halen daha hastanede. Doktorlarda bunun radyasyonun etkisi olabileceğini söylüyor. Baz istasyonlarının kaldırılması için Valiliğe, Kaymakamlığa şikayet dilekçesi verdik. Bir sonuç alamadık, 1 ay önce tekrar başvuruda bulunduk inşallah sonuç alırız. En kısa sürede baz istasyonlarının kaldırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Nebile Seliş isimli yaşlı kadın ise, “Hasta oldum, doktora gittim. ‘Ciğerlerin radyasyon dolu’ dedi. ‘Bulunduğunuz yerde baz istasyonu var mı’ diye sordu doktor. Var dedim. Baz istasyonları bize çok yakın, mahallemizde baz istasyonlarını istemiyoruz” dedi.

Ürünlerinin ve meyve ağaçlarının da zarar gördüğünü, kuruduğunu belirten köylüler, arazilerini satmak istediklerinde ise alıcıların ‘önce baz istasyonlarını kaldırtın’ dediğini söylediler. Baz istasyonlarının ilk konulurken kendilerine televizyon verici olduğunu söylediklerini kaydeden köylüler “Baz istasyonları istemiyoruz” diye yürüdüler ve mahalleli baz istasyonları kaldırılıncaya kadar cep telefonu kullanmayacaklarını ifade ettiler.

KÖYLÜLER CEP TELEFONU BIRAKTI
KÖYLÜLER CEP TELEFONU BIRAKTI
KÖYLÜLER CEP TELEFONU BIRAKTI
KÖYLÜLER CEP TELEFONU BIRAKTI
KÖYLÜLER CEP TELEFONU BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 10:13:03
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 18:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?