24
Mayıs
2024
Cuma
MİLAS - MUĞLA

Kral mezarı soygununda yeni gelişme

KRAL MEZARI SOYGUNUNDA YENİ GELİŞME

Muğla'nın Milas ilçesinde, jandarmanın bu sabah saatlerinde beş ayrı noktaya gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonda yüzyılın arkeolojik buluntusu olarak nitelendirilen Karya Satrabı Hekatomnos'un mezarına 50 metre uzaklıkta yeni tüneller bulundu. Jandarma olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı.

Milas'ın Hisarbaşı Mahallesi'nde ilk olarak soyguncuların bulduğu Karya Satrabı Hekatomnos'a ait olduğu sanılan anıt mezar çevresinde Milas Jandarma Komutanlığı ekipleri bu sabah operasyon yaptı. Operasyonda üç kişi gözaltına alınırken, ana mezara ulaşmak için kullanıldığı anlaşılan tüneller ve kazıda kullanılan gereçlere el konuldu. Jandarma istihbarat ekipleri Türkiye gündemine oturan kral mezarı soygununda, yeni kazılar yapacağı bilgisine ulaştı.

Karya Krallığı döneminde yöneticiler ve yöneticilerin akrabalarının gömüldüğü bölge sanılan Hisarbaşı Mahallesi'nde bir süre önce soyguncular Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 'Yüzyılın arkeolojik buluntusu' olarak nitelendirdiği eşsiz güzellikte bir lahit bulundu. Bölgede kamulaştırma çalışmaları devam ederken kazılarla bağlantılı olduğu belirlenen kişiler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yayın organlarından bölgenin zengin bir tarihi varlık bulundurduğuNU öğrenen bazı ev sahipleri, mezarın bulunduğu noktaya ulaşmak için kazı yapmaya başladı. Kazılar hakkında bilgi alan jandarma ekipleri bu sabah saatlerinde beş ayrı noktaya operasyon yaptı. Operasyonda A.E., M.Y. ve E.D. isimli şahıslar gözaltına alındı. Kazılarda kullanıldığı anlaşılan kazma, kürek, merdiven gibi gereçlere de el kondu. Bu arada kazı yapılan evde misafir olarak kaldığını öne süren konuşma ve işitme engelli E.D.'yle jandarma ekipleri arasında diyalog ilginç görüntüler oluşturdu.

Kaçak kazılarla ilgili soruşturma başlatıldı.

KRAL MEZARI SOYGUNUNDA YENİ GELİŞME
KRAL MEZARI SOYGUNUNDA YENİ GELİŞME
KRAL MEZARI SOYGUNUNDA YENİ GELİŞME
KRAL MEZARI SOYGUNUNDA YENİ GELİŞME
KRAL MEZARI SOYGUNUNDA YENİ GELİŞME
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 13:43:05
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 18:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?