27
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

'Mağdur değiliz'

Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Kaymakamlığı’na bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde Güllük Dalyan’ında balık avlayan balıkçılar hallerinden memnun olduklarını söylediler. Balıkçılar basında çıkan mağdur oldukları yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirttiler.

Muğla’nın Milas’a ilçesine bağlı Güllük beldesinde bulunan ve Dalyan’da balık avlayan balıkçılar son günlerde bazı yerel ve yaygın basında çıkan haberlerden duydukları rahatsızlıkları dile getirdiler. Güllük beldesinde bulunan ve Dalyan’da balık avlayan bir grup balıkçı, son günlerde bazı basın kuruluşlarında çıkan ‘Dalyan’da balıkçılar mağdur’ haberlerine tepki gösterdi. Bu tepkilerini de tekne ve iskelenin üzerine yatarak gösterdiler.

Yapılan eylemde balıkçılar adına bir açıklama yapan Hüseyin Kuran, yaklaşık 7 aydan bu yana Kaymakamlık kontrolünde bulunan Dalyan’da balıkçılık yaptıklarını belirterek; “Bizim aslında çok fazla sıkıntımız yok. Dalyandaki çalışmalarımız Milas Kaymakamlığı bünyesinde ilerliyor. Güllük Balıkçıları mağdurdur diye bazı gazetelerde bazı arkadaşlar abartmaya çalıştı. Bu nedenle bizlerde bu konu ile ilgili bir açıklama yapma zorunluluğu duyduk. O açıklamaları yapan arkadaşların da balıkçılıkla bir alakası yoktur. Biz Kaymakamlığa başvurduk. Biz 50-60 kişi baş vuru yaptık. Günde üç kez gündüz balık avlıyoruz. Ancak akşamları balık avlamak bizde yasak” dedi.

Bir süre önce Milas Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesine Muğla İl Özel İdaresi tarafından işletme hakkı verilen Güllük Dalyanı’nda birlikle sözleşme imzalayan 25 balıkçı balık avlama hakkına sahip. Daha önce Güllük Su Ürünleri Kooperatifi tarafından işletilen, 2008 Eylül’ünde İl Özel İdare’nin yeniden kiralama yapmamasının ardından Güllük Dalyan’ı Milas Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne devredilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 16:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?