30
Mayıs
2024
Perşembe
MİLAS - MUĞLA

Meclis kararı 58 kişiyi işsiz bıraktı

Muğla'nın Milas Belediye Meclisi'nde CHP ve DP grubunun reddettiği 1,5 milyon YTL'lik ek bütçe 58 belediye işçisini işinden etti. İşsiz kalan emekçiler, tepkilerini oturma eylemi yaparak dile getirdi.


Perşembe günü toplanan Milas Belediye Meclisi'nde CHP ve DP grubunun karşı çıktığı 1,5 milyon YTL'lik ek bütçe talebi şirket bünyesinde çalışan 58 belediye işçisini işsiz bıraktı. Milas Belediyesi önünden Atapark'a kadar taşıdıkları pankartlarla eylem yapan işçiler basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokrat Parti Meclis üyelerine tepki gösteren işçilere, belediye çalışanları da destek verdi. Çalışanlar, 1 dakikalık sessiz oturma eylemi yaparak takdiri Milas kamuoyuna bıraktı.


Karar sonucu işsiz kalan Sevim Devrim gözyaşları içinde okuduğu basın açıklamasında, "Yıllardır emek ve sosyal demokrasinin savunucusu olduklarını söyleyenlerin maskeleri düşmüş ve iğrenç yüzleri açığa çıkmıştır" dedi.
Devrim açıklaması, şöyle sürdürdü: "Bugün burada toplanmamızın nedeni insan emeğine karşı sürdürülen saldırılara karşı bir direnişin başlangıcıdır. Milas Belediyesi Meclisi çalışan işçisini hiçe sayarak gerçek niyetini ortaya koymuştur. Halkımıza ve işçisine yıllardır emek ve sosyal demokrasinin savunucusu olduklarını söyleyenlerin maskeleri düşmüş ve iğrenç yüzleri açığa çıkmıştır. Bizler belediye emekçileri olarak yani çöplerinizi toplayan, lağımlarınızı temizleyenler, parklarınızı düzenleyenler görüyoruz ki bize anlatılan masallar gerçek değilmiş. Sebep ne olursa olsun, sonuç ortadadır ve Milas gibi demokrasinin beşiği olan bir kente asla yakışmamıştır. Ne şehir emekçileri ne de Milas halkı bunu hak etmemektedir. Belediye ek bütçesinin onaylanmaması nedeniyle oluşan bu durumdan umuyoruz ki hiç kimse memnun değildir. İşten çıkarılmak zorunda bırakılan, çocuklarımızın ekmeği ile oynanan bizler burada bizimle birlikte basın açıklamasına katılan Belediye Memurlarına, Belediye İşçilerine ve tüm herkese teşekkür ederken bu birlikteliğin sadece bir başlangıçtan ibaret olduğunu sorumlulara hatırlatırız. Arkadaşlar bugün bu kalabalığın adı emektir, bu kalabalığın adı birlikte mücadeledir, işten çıkarılmak zorunda olanların yalnız olmadığının adıdır. Kendine emekçi dostu diyen herkesi haklı mücadelemize destek vermeye davet ediyor ve Belediye Meclisimizin bir an evvel işçisinin alın terini korumaya davet ediyoruz."

1 OCAK'TA GERİ ALMA SÖZÜ
Öte yandan eylemin gerçekleştiği saatlerde Radyo Tech'te Yakamoz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ferdi Aşıcı tarafından hazırlanan "Yerel Gündem" programına katılan Milas Belediye Başkanı Hürol Önder, aynı meclisin 15.09.2004'te 5 trilyonluk (milyon YTL) borçlanma yetkisine evet dediğini, buna rağmen ek bütçenin borçlanma değil, yalnızca var olan paranın kullanma yetkisini vermesine karşı çıkıldığını kaydederek, CHP'li ve DP'li meclis üyelerinin siyasi hareket ettiğini vurguladı. İşsiz kalanlara seslenen Önder, 1 Ocak 2009'da 58 kişiyi geri alacağı sözünü verdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 18:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?