26
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Mehmetçikler birliklerine uğurlandı

MİLAS’TA ASKER UĞURLAMASI

Kısa dönem askerlik yapacak olan üniversite mezunu gençler, yurt genelinde olduğu gibi Muğla’nın Milas ilçesinde de davul zurnalar ile birliklerine uğurlandılar.

Milas’tan askere gidecek gençler Milas Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden uğurlandılar.

Askere gidecek delikanlılar bir düğün bir bayram havası içinde askere uğurladı. Muhtarlar sevk pusulalarının dağıttıktan sonra mahalle ve köylerde gençleri heyecan sardı. Gençler askere gitmeden önceki son birkaç gününü dinlenerek, arkadaşları ile eğlenerek ve büyüklerini ziyaret ederek geçirdiler. Son gece sabahlara değin eğlenildi. Askere gidecek delikanlıya büyükler tarafından adet gereği para verildi.

Kalabalık bir grup tarafından davul zurna eşliğinde şehre kadar getirilip, davul zurna eşliğinde yöresel oyunlar oynandılar. Aileleri, eşleri ve çocuklarıyla vedalaşan gençler otobüslere bindirildiler. 331. dönem kısa dönem askerleri sonrasında asker ocağının yolunu tuttular.

Oğullarını Hatay-İskendurun’a askere gönderen Mahmut ve Fatma Tuma, oğullarının en kutsal görevi yani vatani görevini yapmak için yola çıktığını belirterek “Oğlumuzu askere göndermekten dolayı çok mutluyuz. İnşallah döndüğü günü de görürüz” dediler.

Birçok anne baba ise oğulların uğurlarken gözyaşlarına hakim olamadı.

MİLAS’TA ASKER UĞURLAMASI
MİLAS’TA ASKER UĞURLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 18:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?