16
Mayıs
2024
Perşembe
MİLAS - MUĞLA

Milas Arkeolojik Müzesi yenilendi

Milas Arkeolojik Müzesi'nde yapılan yenileme çalışmaları sona erdi.

Müze Müdürü Erol Özen, müzenin yenilenmesinden sonra ziyaretçi sayısında artış olduğunu söyledi.

Uzun yıllar ziyaretçilerini ilk haliyle karşılayan Milas Müzesi son derece özverili bir çalışma sonunda yenilendi. Müze teşhir salonunda aydınlatma, döşeme gibi birçok yenilik tarihi eserlerin sergilendiği bu önemli merkezi bambaşka bir görünüme kavuşturdu. Müzede ayrıca eserlerde güncelleme yapılarak son kazılarda gün ışığına çıkarılan tarihi varlıklar sergilenerek bu bilime ilgi duyanların Milas'ın tarihiyle ilgili daha aydınlatıcı bilgi edinmesi amaçlandı.

Karya ve Menteşeoğulları'na başkentlik yapan tarihi kentin müzesi, Müzeler Genel Müdürlüğü'nün aldığı bir kararla resmi tatil, hafta sonu tatillerinde de mesai saatleri içinde açık olacak.

Milas Müzesi Müdürü Erol Özen, yenileme çalışması sonucu aynı zamanda güncelleme yapıldığını belirterek, "Yeni vitrinlerimize bir ay önce yaptığımız kazılardan elde edilen eserlerimizi de, bugüne kadar hiç gün yüzüne çıkmamış eserleri de koyduk. Aynı zamanda mevcut eserlerimizin de daha güzel sunumunu yapmaya çalıştık. Teşhir salonunda kumaş, ışıklandırma ve tabanında yenilik yaptık.
Erol Özen, nisan ayından itibaren genel müdürün talimatı ve Bakanlıktan gelen resmi yazıyla 2002 yılından beri personel eksikliği nedeniyle kapalı kalan müzenin bundan böyle hafta sonları ve resmi tatillerde mesai saatleri içinde ziyaretçilere açık olacağını söyledi. Milas Müzesi vitrin yenileme çalışmasının tam bir imece usulüyle gerçekleştiğini anlatan Özen, şöyle konuştu: "Vitrinleri yenilerken mimar, öğrenci, arkeolog, sanat tarihçisi gibi meslek gruplarının fikirlerini dikkate aldık. Bundan maksadımız herkesin beğeneceği bir müze oluşturmaktı"

Milas Müzesi Müdürü Erol Özen, iki uygarlığa başkentlik eden ve tarihsel açıdan zengin bir varlığa sahip olan Milas Müzesi'ne yalnızca 'makyaj' uygulandığını ifade ederek müze bahçesinde ayrılan bir ödenekle yeni düzenleme yapılacağını, güvenliğin daha da artırılarak yenilikler getirileceğini anlattı. Özen ayrıca, tarihi Milas kentine daha çok yakışan bir müze kurulma çalışmalarının sürdüğü müjdesini de verdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 14:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?