26
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Milas halısına ilgi arttı

MİLAS HALISINA İLGİ ARTTI

Milas Kaymakamlığı tarafından Milas Halısının kalitesinin arttırılması ve sahtelerine karşı korunması amacıyla 1 Mart’ta yapılan toplantının ardından; kamuoyunun Milas Halısına olan ilgisi arttı.

Milas Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda 1 Mart’ta yapılan toplantıyla Milas Halısı’nın kalitesinin artırılması, sahtelerine karşı korunması ve gereken önemin verilmesi amaçlanarak çalışmalara başlanmıştı. Yapılan toplantıda Milas Halısı’na sertifika verilmesi, kalitesinin arttırılması, tanıtılması ve bu çalışmaların yürütülmesi için bir kurul oluşturulması kararlaştırılmıştı.

Konuyla ilgili haberin basında yer alması üzerine konuya duyarlılık gösteren TRT Milas’a gelerek Milas Halısı’yla ilgili çekimlerine başladı. TRT İzmir Bölge Müdürlüğü’nden gelen Muhabir Neşe Bilgin ve Kameraman Nejat Altıok ilk olarak Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı’yı ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi aldılar. Daha sonra Hükümet Konağı bahçesinde Kaymakam Atçı ile röportaj yapıldı.

Atçı: “Milas Halısı’nın koruma altına alınması, sahtelerine karşı koruması ve öneminin arttırılması ile çalışmalarımıza başladık. Bunun için bir kurul oluşturacağız. Halının hangi aşamada sertifikalandırılacak? Bütün halılar sertifikalı mı olacak? Bunlar belirlenecek. Uymayanlara ceza verilmesi gerekir. Konuyla ilgili gerekli hukuki alt yapının oluşturulması lazım.” dedi.

Temel amacın Milas’ın bir değeri olan halıyı taklitlerinden korumak, kimlik erozyonu engellemek, emek harcayanların emeğinin karşılığını almalarını sağlamak, alıcıya güven oluşturmak olduğunu söyleyen Atçı, Milas Halısı’nın yaşamasını, tanıtılmasını, kalitesinin arttırılmasını hedeflediklerini ve sertifika verilmesinin güzel olacağını, böylece Milas Halısı’na kimlik kazandırılmış olacağını ifade etti.

Kaymakam Atçı ile röportajın ardından TRT çekim ekibi Ildız Halı Çiftliğindeki ve Karacahisar’da dokunan halılarla ilgili çekim yapmak üzere yola çıktılar.

MİLAS HALISINA İLGİ ARTTI
MİLAS HALISINA İLGİ ARTTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 20:24:05
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 10:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?