18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Milas Romanyalı misafirlerini ağırlıyor

Romanya’nın Braila şehrinin belediye başkanı, şehir meclisi başkanı ile Tarım Ticaret ve Endüstri Odası Başkanı’nın da içinde yer aldığı heyet, Milas Belediyesi’ni ziyaret etti.

Milas’ta ve Bariala’da arıtma tesisi inşa eden Alman Passavant Roediger firmasının davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Braila heyeti, Milas Belediyesi’ni ziyaret etti.

Milas Kaymakamı Hulusi Doğan, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Milas Ticaret Odası Başkanı Ali Zenger ve Milas Sanayi Odası Başkanı Seyfi Sağlıcak tarafından karşılanan heyetin ziyareti sırasında, iki kent arasında karşılıklı olarak ticaretin ve kültürel alışverişin geliştirilmesi istendi.

Konuk heyetin ağırlandığı Belediye Meclisi salonunda, Belediye Başkanı Fevzi Topuz tarafından Milas’la ilgili bir brifing verildi.

Milas’ın bir tarih ve kültür şehri olduğunu belirten Belediye Başkanı Topuz, "Milas Belediyesi 1870 yılında kurulmuş olup, Türkiye’nin en eski belediyelerinden birisidir. Bu ziyaret Braila kenti halkı ile Milas kenti halkının birbirilerine yaklaşması ve iki kent arasında karşılıklı kültür alışverişinin yapılması için önemli bir adımdır. Bu ziyaretlerin ticari ve kültürel anlamda karşılıklı olarak sürmesini arzu ediyoruz" dedi.

Milas Kaymakamı Hulusi Doğan ise, "Milas bir kültür, tarım ve turizm kentidir. Bu karşılıklı ilişkilerin her alanda geliştirilmesini dilerim" diye konuştu.

Braila Belediye Başkanı Mr. Constantin Sever Cibu da yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Açık kalbimizle sizleri ziyarete geldik. Bugün burada başlayan bu dostluğun uzun vadeli olacağına inanıyoruz. Braila ve Milas arasında ticari açıdan bir bağ kurmak istiyoruz. Braila, Tuna Nehri üzerinde gemi yapımı ve ağır sanayiye sahip olan 250 bin nüfuslu bir kenttir. Braila’da yanında bin 200 işçi çalıştıran bir Türk yatırımcı da bulunmaktadır. Bu sizlerle son görüşmemiz olmayacak."

Konuk heyet, daha sonra Arıtma tesisi inşaatını gezerek inşaat ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Milas
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 16:58:49
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 18:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?