19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Milas’a 500 kişilik yurt

MİLAS’A 500 KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU YAPILACAK

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Milas’a 500 kapasiteli öğrenci yurdu yapımı için çalışmalara başladı.

15 dönüm üzerine kurulacak yurdun, 2012’de faaliyete girmesi bekleniyor. Yurdun hemen ardından Muğla Üniversitesi’ne bağlı bir fakültenin Milas’a açılması için girişimler yapılacak. Yurt, Milas Bölge Trafik hizmet binasının arkasında yapılacak.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Milas’a 500 öğrenci kapasiteli bayan-erkek yurdu yapımı için çalışmalara başladı. Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı’nın ilçede göreve başladığı günlerden itibaren planlamaları yapılan yurt, ilçedeki Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören Bin 500 öğrenci için büyük rahatlık sağlayacak. 2012 yılında tamamlanması beklenen yurdun hemen ardından Milas Kaymakamı Atçı, Muğla Üniversitesi’ne bağlı 4 yıllık bir fakültenin Milas’a alınması için girişimler başlatacaklarını ifade etti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Denizli Bölge Müdürü Ahmet Sağtekin, çalışmalara start vermek için geldiği Milas’ta Kaymakam Atçı’yı da ziyaret etti. 300 öğrenci kapasiteli olarak planlanan yurdun, 500 kişi kapasitesine çıkarılması için uğraş verileceğini kaydeden Kaymakam Atçı; “Milas Bölge Trafik Müdürlüğü karşısında bulunan Hazine’ye ait arazinin 15 dönümlük bölümü, ilçemizde eksikliği büyük derecede hissedilen öğrenci yurdu için ayrıldı. Bu alana önümüzdeki yıl inşallah temel atılacak. 300 kişilik bir proje hazırlandı ama biz bu rakamı 500’e çıkarmak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

ÇOK AMAÇLI YURT

Öğrenci yurdunun ayrıca toplantı ve diğer konferans türü organizasyonlara da ev sahipliği yapmasını sağlayacaklarını belirten Kaymakam Atçı, 15 dönümlük arsa tahsisinin Hazine’den Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne devrinin gerçekleştirildiğini söyledi. Kredi ve Yurtlar Kurumu Denizli Bölge Müdürü Ahmet Sağtekin de, aynı zamanda eski çalışma arkadaşı da olan Kaymakam Atçı’nın girişimlerinin sonuç verdiğini belirterek, ihale işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte 2012 yılında yurdun, bayan ve erkek olarak ayrı bölümlerde hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

MİLAS’A 500 KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU YAPILACAK
MİLAS’A 500 KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 16:00:02
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 20:58:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?