18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Milas’ın kurtuluşu OSB'de

MİLAS’IN KURTULUŞU OSB’DE

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Milas Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yatırım yapmaya talipli 33 firma bulunduğunu belirterek, Milas’ın kurtuluşunun OSB’de olduğunu söyledi.

Yeni seçilen CHP Milas İlçe Yönetim Kurulu’nu ziyaret eden Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçilen Suat Özcan ve diğer yönetim kurulu üyelerini kutladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, “Milas’ta yeni politikalar üretmek gerekiyor. Son zamanlarda Milas’taki kurumlar arasında güzel bir işbirliği sağlanabiliyor. Bu işbirliği olumlu şekilde değerlendirilirse tarımdan hayvancılığa, turizmden madenciliğe kadar birçok alanda yeni politikalar geliştirilebilir. Ne yazık ki, yıllardır Milas’a bir yatırım yok. Odalar bu konuda çaba gösterirlerse yatırım çekebilirler” dedi.

Tuna da Milas’ın geleceği açısından oluşturulan politikalara tüm sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin birlikte sahip çıkması gerektiğini kaydederek şöyle devam etti; ”Milas’ın sahip olduğu ve değerlendirilmesi gereken bir çok kaynağı ve ürünü var. Milas halısına sahip çıkmamız gerekiyor. Milas yöresinde 27 antik kent kalıntısı ve ören yeri var. Bunlar Milas’ın mutlaka değerlendirilmesi gereken zenginlikleri. Fakat biz bunların tanıtımını yeterince yapamıyoruz. Bu anlamda 4-7 Mart tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı çok önemli. Mutlaka bu fuara sahip çıkılmalı. Biz bu fuarın Milas’ın ve Milas’ın ürünlerinin tanıtımında çok önemli olduğuna inanıyoruz”

Milas’a yatırımların çekilememesinin en önemli nedenlerinden birisinin altyapı yetersizliği olduğunu vurgulayan Tuna sözlerini şöyle tamamladı; “Yatırım yapmak için gelecek firmalara yer gösteremiyorduk. Oysa şimdi hayata geçmek üzere olan bir OSB var. Milas OSB’de şu anda yatırım yapmaya talipli 33 firma var. Çok yakında bu sayı daha da artacak. Biz, bu işsizlik ve ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde Milas’ın kurtuluşunun OSB’de olduğuna inanıyoruz. Dikkat ederseniz kriz ortamında bile ülkenin pek çok yerinde banka şubeleri kapanırken Milas’ta yeni banka şubeleri açıldı. Burada finans bankacılığı yapılıyor. Oysa Milas olarak biz bu parayı yatırıma yöneltmek zorundayız. Ne var ki, insanlarımızın ve kurumlarımızın bu konuda yeterince güvenleri ve birlikte yatırım yapma alışkanlığı yok. Bunu kırabilirsek Milaslılar bir araya gelerek birçok yatırımı kendileri gerçekleştirebilir”

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 18:11:01
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 20:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?