18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Milas’ın su problemi yok

AKGEDİK BARAJI’NDAN MİLAS’A İÇME SUYU

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Akgedik Barajı projesinde çalışmaların devam ettiğine işaret ederek, “Milas'ın 2045 yılına kadar su problemi yok” dedi.

Başkan Tokat, yağtığı açıklamada, “Akgedik barajından şehir şebekemize su alabilmek için başlattığımız çalışmalar sonuç vermiş olup, konuyla ilgili olarak Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce yıllık 3 milyon metreküp su sağlanması için proje çalışması devam etmektedir. Bu proje hayata geçtiğinde ilçemiz 2045 yılına kadar su problemi yaşamayacaktır” dedi.

Gelişmiş ülkelerde temiz su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmaların uzunca yıllardan bu yana sürdürüldüğünü kaydeden Tokat: “Ancak ülkemizdeki 3 bin 200 belediyenin yaklaşık 50 adedi kanalizasyon sularını arıtmaktadırlar. Başka bir deyişle nüfusumuzun yaklaşık 50 milyonuna ait kanalizasyon suları doğrudan nehirlere dolayısıyla göl ve denizlere akmaktadır. Sanayi tesislerimizin bile birçoğu kaliteli arıtmadan yoksun çalışmaktadır. Bugün kıymetini bilemediğimiz su kaynaklarının hızla tükenmesi insanoğlunun sonunu getirebilecek düzeyde bir tehdittir. 2025 yılında dünya nüfusunun üçte birinin şiddetli derecede su sıkıntısı çekeceği tahmin edilmektedir” diye konuştu.

Başkan Tokat, ülke her ne kadar bulunduğu coğrafya itibariyle yoğun su kaynaklarına sahip olsa da eldeki kaynakları temiz ve tasarruflu kullanmak için daha çok çaba sarf etmek gerektiğini, bireyler olarak su tasarrufuna özen gösterilmeli ve evsel atıkları kanalizasyon sistemine atmadan önce bir kez daha düşünmek gerektiğini ifade etti.

MİLAS 2045 YILINA KADAR SU PROBLEMİ YAŞAMAYACAK

Milas olarak su konusunda şanslı bir bölgede bulunulduğunu belirten Tokat: “Şuanda belediyemizin Dımdım mevkinde bulunan yedi kuyusundan kış aylarında saniyede toplam 210 lt su ilçemize verilmektedir. Bu rakam yaz aylarında bir düşüş gösterse de ilçemizin su ihtiyacını karşılayabilmektedir. Milas Belediyesi olarak ilçemizin hızlı nüfus artışını göz önüne alarak yeni açmış olduğumuz iki kuyumuzu da teknik işlerini bitirdikten sonra çok kısa bir süre içerisinde hizmete sunacağız. Ayrıca ilçemiz yakınında bulunan Akgedik barajından şehir şebekemize su alabilmek için başlattığımız çalışmalar sonuç vermiş olup, konuyla ilgili olarak Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce yıllık 3 milyon metreküp su sağlanması için proje çalışması devam etmektedir. Bu proje hayata geçtiğinde ilçemiz 2045 yılına kadar su problemi yaşamayacaktır” şeklinde konuştu.

Tokat, şöyle devam etti: “Projenin uzaması durumunda hali hazır yedi ve yeni ilave edilecek iki su kuyumuzla ilçemizin önümüzdeki beş yıllık süreçteki su ihtiyacı karşılanabilmektedir. Belediyemiz temiz su kaynaklarından su sağlanmasının yanında bu suyun vatandaşlarımıza iletilmesine olanak sağlayan şebekede de kayıpların en aza indirilmesi için bakım ve onarım çalışmalarına devam etmektedir. Son olarak halkımızın su tasarrufu konusunda üzerlerine düşen temel görevleri yerine getireceklerine olan inancımla, dünya su gününde ihtiyacı olan herkesin temiz suya kolay bir şekilde ulaşması dileklerimle, sevgi ve saygılar sunarım”

AKGEDİK BARAJI’NDAN MİLAS’A İÇME SUYU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 15:38:04
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 15:59:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?