19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Milaslı sanatçılar destek bekliyor

Milas Sanatçılar Derneği (MİSAD) üyeleri hazırlanan eserleri ilçenin uygun görülen yerlere koyarak sergilemek istiyor.

MİSAD Başkanı Mehmet Nergis, dernek tarafından hazırlanan eserleri Milas’ın uygun yerlerinde sergilemek istediklerini ifade etti.

Milas’ta yaptıkları çalışmaların ilçedeki sosyal ihtiyaçlara yönelik olduğunu dile getiren Nergis, “Hizmet verdiğimiz bina Milas Milli Eğitim Müdürlüğüne ait. Binayı boşaltmamız isteniyor ve bize başka bir yer gösteriliyor. Dernek olarak hazırladığımız ve üzerinde antik döneme ait figürlerin bulunduğu büstleri de Milas’ın değişik yerlerinde sergilemek istiyoruz” dedi.

Nergis, dernek çalışmaları kapsamında rölyef çalışması yaptıklarını ve bu esiri de uygun görülen bir yerde Milaslıların beğenisine sunmak istediklerini belirterek Milaslı yetkililerden kendilerine sahip çıkmalarını istedi.

Rölyef çalışmasını yapan taş yontucusu Bahattin Şelen de, “1.5 aydır bu eser üzerinde çalışıyorum. Bu tür çalışmaları Şanlıurfa’da da yapmıştım. 240 x 300 ebadında bir eser ve bu eseri ilçenin uygun görülen bir yerinde sergilemek istiyoruz. Rölyef çalışması konusunu eski Yunan mitolojisinde yer alan Çoban Çeşmesi’nden alıyor” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 09:58:34
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 10:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?