22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİLAS - MUĞLA

Milas'ta ders kitabı dağıtımına başlandı

Muğla'nın Milas ilçesinde ders kitaplarının dağıtımına başlandığı bildirildi.

Muğla'nın Milas ilçesinde, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim görecek öğrencilerin kitapları dağıtılmaya başlandı. Kitaplar, okulların açılış tarihi olan 17 Eylül'de öğrencilerin sıralarında hazır bulunacak.

Daha önceki yıllarda ihale açılması suretiyle özel işletmelere yaptırılan ders kitaplarının dağıtımında meydana gelen aksaklıkları önlemek amacıyla bu yıl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin kendi imkanlarıyla dağıtım yapması kararlaştırıldı. Muğla'da Milas, Fethiye ve Marmaris ilçeleri dağıtım bölgesi olarak belirlendi.

Milas'a dağıtım amacıyla 232 bin 186 ilköğretim ve ortaöğretim ders kitabı getirildiğini kaydeden Milas Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bizlere verilen talimatlar doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu anda görevli arkadaşlarımız ilçemizdeki okullara dağıtılacak olan kitapları ayırıyor. Bu konuda bizlere verilen özel bir bütçe yok. Sadece çalışmalarda görev alan arkadaşlara belirli bir miktar ücret ödenecek. Bunu da Milli Eğitim Bakanlığı'ndan isteyeceğiz.

Kitapların dağıtımını okullar açılıncaya kadar mutlaka tamamlayacağız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 11:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?