19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Milas’tan Irak’a ihracat

MİLAS’TAN IRAK’A SÜT ÜRÜNLERİ İHRACATI

Muğla’nın Milas ilçesinden Irak’a süt ürünleri ihracatı yapacak olan yeni bir işletenin açılışı yapıldı.

Açılış törenine MHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kocabaş, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Tuna, Milas İlçe Tarım Müdürü Ali Akay, Milas İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan fabrika sahibi Sami Temizyürek, “Milas ve bölgemizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek boyutta, son teknolojik donanım ve ISO 2000 ve Avrupa standartlarına uygun dizayn edilmiş bu işletmemizi sizlerle birlikte üretime açmanın mutluluğu içindeyim. Bildiğiniz gibi gıda sektörü son yılların yükselen sektörleri arasına girmiştir. Bir yandan genetiği değiştirilen katkı maddesi çok, daha ucuz hormonlu gıda ürünleri piyasada artarken diğer bir taraftan da daha bilinçli tüketim yapan daha sağlıklı daha doğal daha hijyen ürünlere olan talep artmaktadır. Sağlığına önem veren daha bilinçli bir tüketici portföyü için bu sektöre girme ihtiyacı hissettik” dedi.

Milas’ın 110 köyünden günde ortalama 140 ton süt toplandığına işaret eden Temizyürek, “Ancak bu sütlerin sadece yüzde 10’u Milas ve çevresinde işlenebilmektedir. İşte biz bu boşluğu doldurmak üzere bu yatırımı yapmış bulunuyoruz. Bu yatırımı yaparken de tüm güçlerimizi Milas’a seferber etmekteyiz. Şirketimizin ana Merkezini de Milas’a taşımış bulunuyoruz. Ben aslen Kayseriliyim ancak yaşamının 18 yılı Kayseri de 12 Yılı Almanya da, 14 yılı da Bodrum da geçmiştir. Geriye kalan 50 yılı da Milas da Milaslılarla birlikte geçsin istiyorum” diye konuştu.

MİLAS’TAN IRAK’A İHRACAT

Süt ürünleri ürünlerinden şu anda yoğurt, süzme yoğurt, tereyağ, ayran ürettiklerini ikinci adımda peynir üretimine geçeceklerini belirten Temizyürek, şunları söyledi: “Milas’tan Irak’a ihracat yapıyoruz. Irak’ta da Erbil, Kerkük ve Musul’daki marketlerde ve toptancılarda Milas Group ürünleri satılıyor”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milas Cumhuriyet Başsavcısı C. Mert Koparal tarafından kesildi. Sonrasında açılışa katılanlar fabrikayı gezerek fabrika hakkında bilgi aldılar.

MİLAS’TAN IRAK’A SÜT ÜRÜNLERİ İHRACATI
MİLAS’TAN IRAK’A SÜT ÜRÜNLERİ İHRACATI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2009 Cumartesi 12:46:02
Güncelleme :19 Aralık 2009 Cumartesi 13:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?