20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

MİTSO öğrencileri sevindirdi

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği kırtasiye yardımları bu yıl da devam ediyor. Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin geleneksel hale getirdiği kırtasiye yardımları bu sene de öğrencilerin yüzünü güldürdü. Yapılacak olan kırtasiye yardımları kapsamında Milas merkezindeki 12 okulda ve Güllük İlköğretim Okulu’nda, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tespit ettiği 700 öğrenciye kırtasiye yardımı yapılacak.


Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Gümüşlük İlköğretim Okulunda belirlediği 70 öğrenciye verilecek olan kırtasiye paketlerini teslim etmek için düzenlenen törene Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Doğru, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili M. Sefa Yıldız ve Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Han katıldı. Yapılan törenle Gümüşlük İlköğretim Okulu Müdürü Ali Ekber Demir’e kırtasiye malzemelerinin bulunduğu 70 paket teslim edildi.


MİTSO Başkanı Doğru, geleneksel hale gelen kırtasiye yardımlarına bu senede devam ettiklerini belirterek; “ Yaptığımız kırtasiye yardımlarını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’yle birlikte hareket ederek yapıyoruz. Ülkemizin en büyük sorununun eğitim olduğuna inanıyorum. Bu anlamda eğitime yapılacak olan her katkının ve yardımın ülkemizi bir adım daha ileriye götüreceğini düşünüyorum. Bu yıl ilçemiz genelinde 12 okul ve Güllük Beldemizdeki okul olmak üzere toplamda 13 İlköğretim Okulu’ndaki belirlenen 700 öğrencilerimize kırtasiye yardımı yapıyoruz. Biliyoruz ki birçok aile şu günlerde sıkıntılı günler geçiriyor. Bir nebze olsun bu ailelerimize yardım etmek ve çocuklarının yüzünü güldürmek istedik. Çalışmamızda bizlere yardımcı olan Milli Eğitim Camiasındaki tüm görevlilerimize teşekkür ederim. Bu konuda yaptığımız yardımlar ilerleyen süreçte de devam edecek” dedi.


Milli Eğitim Müdürü Vekili M. Sefa Yıldız, MİTSO’nun ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği kırtasiye yardımları için MİTSO Başkanı Nazmi Doğruya teşekkür etti. Okullarında yardıma ihtiyacı olduğu tespit edilen öğrencilere yapılan kırtasiye yardımının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Gümüşlük İlköğretim Okulu Müdürü Ali Ekber Demir, “Sizler gibi duyarlı iş adamlarının eğitime destek vermesi çok güzel ve örnek bir davranış. Ben okul müdürü olarak sizlere teşekkür ederim. Sizlerden bir ricam olacak. Okulumuzun kantinin hizmet vermeye uygun olmadığı için tamirat yaptırdık. Okulun bazı eksiklerini giderdik ve okul olarak borca girdik. Sizlerden öğrencilere olduğu gibi okullara da yardımda bulunmanızı istiyorum. Okullara sağlanan ödeneklerin ihtiyaçları karşılamadığı için zor durumdayız” diye konuştu.


MİTSO Başkanı Nazmi Doğru’dan bu konuda yardım isteyen Demir, okullardaki ödenek sıkıntısına dikkat çekti. Doğru, bu konuda gereken yardımın sağlanması için iş adamlarıyla ve yakın çevresiyle görüşeceğinin sözünü verdi.


Ayrıca Ramazan ayı nedeniyle 600 aileye gıda yardımı yaptıklarını da belirten MİTSO Başkanı Nazmi Doğru; “Ramazan ayı vesilesiyle 600 aileye hazırladığımız gıda paketlerini teslim ettik. Bu gibi hizmetlerde payı olan herkese teşekkür ediyorum. Yardımlarımız yine devam edecek” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 12:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?