17
Mayıs
2024
Cuma
MİLAS - MUĞLA

Muğla Milas'ta tarihi eser operasyonu

Muğla'nın Milas İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları operasyonda, Roma dönemine ait bronz sikkeler ve mermer heykel ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hamza Ozkan (40) ve Ataseven Avcı (48) isimli şahısların ellerindeki tarihi eserleri satmak istedikleri yönünde duyum almaları üzerine şahıslarla alıcı kılığında pazarlığa girdi. Yapılan pazarlık sonucu Roma dönemine ait yaprak figürlü mermer başlık için 1 milyar lira karşılığında anlaşma sağlandı. Alıcı kılığında şahıslarla buluşan Kaçakçılık ekipleri, mal teslimi sırasında şahısları suçüstü yaparak gözaltına aldı. Hamza Ozkan isimli şahsın Milas'ın Boğaziçi Köyü'nde bulunan ikametgahında yapılan aramada 15 adet bronz sikke, 2 bronz obje, birer adet kurşun obje ve ağırlık ele geçirildi. Şahısların üst aramasında ise 2 adet esrar içilmiş zıvana ve 3.33 gram esrar maddesi ele geçirildi.
Yakalanan Hamza Ozkan ve Ataseven Avcı'nın soruşturmaları devam ederken, şahısların 2863 Sayılı Tarihi Eser Kanunu'na muhalefet ve uyuşturucu madde bulundurmak ve içmek suçlarından adli makamlara sevk edilecekleri öğrenildi.
Olayla ilgili olarak tahkikatın sürdürüldüğü açıklandı.
BEKİR TOSUN - MUĞLA (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2004 Pazar 16:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?