24
Mayıs
2024
Cuma
MİLAS - MUĞLA

Muhtarlar emniyette

MUHTARLAR EMNİYETTE

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından her ay düzenlenen huzur toplantılarının bu ayki konuğu mahalle muhtarları oldu.

Emniyet Müdürlüğü Lokali’nde gerçekleşen toplantıya Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Milas İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Polis Merkezi Amiri Ergül Taşkıran ve muhtarlar katıldı. Milas İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş tek tek tüm muhtarların sorunları dinledi. Gazipaşa Firuzpaşa Mahallesi Muhtarı Recep Panay, park konusuna ve Dörtyol olarak bilinen Kışla Caddesi üzerinde bulunan barlar vb. yerlerden dolayı kimsenin buradan geçmek istemediğine değindi.

Toplantıda konuşan Kaymakam Atçı, “Vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için siz muhtarlara büyük görev düşüyor. Hırsızlıklara karşı uyanık olmalıyız. Hırsızlar toplum içinden çıkıyor başka bir yerden çıkmıyor. Şüpheli durumları bildirmek iyi sonuçlar getirir. Ortak amaç için işbirliği yapmalıyız” dedi.

Emniyet Müdürü Karataş ise: “Bazı kişiler tarafından bazı yerler amacı dışında kullanılabiliyor. Vatandaşlar uygunsuz bir durum görüldüğünde 155 Polis İmdat’a bildirilsinler. Umuma açık yerlerin belli çalışma saatleri var. Bu çalışma saatleri de belediye encümeni tarafından belirleniyor. Kahvehaneler 00.00’da, içkili yerler 01.00’de, gazinolar ise 03.00’te kapatılıyor. Ekiplerimiz de sorumlu oldukları bölgeleri kontrol ediyor.

Orada çalışan bayanlar vatandaşları rahatsız ediyor olabilir. Biz dışarı çıkmayın diyemeyiz. Kanunlar neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Umuma açık yerlerle ilgili belediye bir çalışma yapıyor. Çocuk Koruma Kurulu diye bir kurul oluşturulacak. Uçucu madde kullanan 18 yaş altındaki çocuklar belirlendi. 18 yaş altındaki uçucu madde kullanan çocuklar görüldüğünde emniyete getirilmelerinin ardından ailelerine teslim ediliyor. Bu konudaki çalışma için geniş bir komisyon toplanıyor. Kaymakamlık, Sağlık Grup Başkanlığı ve Emniyet’te bur komisyon içinde olacak” diye konuştu.

MUHTARLAR EMNİYETTE
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 17:17:05
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 17:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?