27
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

Musevi mezarlığı restore edilecek

YAHUDİ MEZARLIĞINDA YENİLEME ÇALIŞMALARI

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kaybolmaya yüz tutmuş Yahudi Mezarlığı’nın restore edileceği müjdesini verdi.

İncelemelerde bulunmak üzere Milas’a gelen İzmir Musevi Kabristan Hayır Derneği Başkanı Moşe Habif, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın daveti üzerine ilçeye gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.

Ziyarette, Araştırmacı-Yazar Nevzat Çağlar Tüfekçi’nin girişimleri sonucunda dernekle bağlantıya geçildiğini belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçede bulunan Musevi Mezarlığı’nın bakım ve onarımı konusunda bilgi alışverişinde bulunmak için bir araya gelindiğini belirtti.

Belediyede gerçekleşen kısa ziyaretin ardından Belediye Başkanı Tokat ve Moşe Habif, Gümüşlük Mahallesi’nde bulunan Yahudi Mezarlığı’na giderek incelemede bulundu. Gümüşlük Mahallesi Muhtarı Tahsin Dırama’nın da hazır bulunduğu bu incelemede Moşe Habif, daha önce Musevi Mezarlığı bulunan birçok kentte incelemede bulunduğunu belirterek Milas’ta bulunan mezarlığın iyi durumda olduğunu görmenin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

İzmir Musevi Kabristan Hayır Derneği olarak, Milas Belediyesi’nin yapmak istediği çalışmaya gereken desteği vereceklerini belirten Habif’in sözlerinin ardından yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Muhammet Tokat, şöyle konuştu: “Daha önceki dönemde çevre duvarları yapılan ve ağaçlandırılarak temizlenen Yahudi Mezarlığı’nın kutsal bir alan olduğunun bilincindeyiz. Bu kapsamda başlatacağımız çalışmalar kapsamında öncelikle mezarlığın girişindeki çocuk parkını kaldıracak, ardından da taş duvarların üzerine çit yapacağız. İzmir Musevi Kabristan Hayır Derneği’nin desteği ile mezarlık içerisinde bulunan yaklaşık 150 mezarın düzenlemesine ve iç peyzaj çalışmasına geçilecek”

Mezarlığın restorasyon çalışmaları için önümüzdeki günlerde Nevzat Çağlar Tüfekçi’nin de katılacağı bir toplantıda, dernek yetkilileri ile bir araya gelineceğini belirten Belediye Başkanı Muhammet Tokat, önümüzdeki süreçte bu çalışmanın layıkıyla bitirilerek çalışmanın tamamlanacağını sözlerine ekledi.

YAHUDİ MEZARLIĞINDA YENİLEME ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 19:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?