18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Mylasa kazısı başladı

Muğla'nın Milas İlçesi’nde, Mylasa kazısının bu yılki çalışmaları başladı.

Milas Kaymakamlığı, Muğla Üniversitesi Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksek Okulu, Milas Belediyesi ve Milas Müze Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalara, biri yüksek lisans öğrencisi olmak üzere 16 öğrenci katılıyor.

Yapılan çalışmalarda görev alan öğrenciler bir yandan stajlarını yaparlarken, diğer yandan da derslerde görmüş oldukları bilgilerin uygulamalarını yapıyor. İlk olarak çevre temizlikleri yapılan kazı alanında dün başlayan çalışmalar sonrasında, 1 adet mermer sütun üzerine çapraz olarak kabartma şeklinde yapılmış Zeus’un kızgınlığını belirten ve kızdığı şehirlere ceza olarak gönderdiği yıldırımlarını gösteren seramik parçası bulundu.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren kazı başkanı Muğla Üniversitesi Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Dr. Abuzer Kızıl, "İlk olarak burada çevre düzenlemeleri yaptık. Daha sonra kazı çalışmalarına başladık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde şuana kadar yaptığımız çalışmalarda yani geçen yıl ve bu yıl yapılan çalışmalarda bulunan en eski buluntu olan 4 yüzyıldan kalma bir seramik parçası bulduk. Bunun yanında Zeus’un kızdığı zaman kızdığı yerleri veya kişileri cezalandırmak için kullandığı yıldırım veya şimşek diye adlandırabileceğimiz kabartma bir mermer bulduk. Bu yıl yapacağımız çalışmalar Temmuz ortasına kadar devam edecek. Ancak eldeki imkanlara göre daha da uzun soluklu olabilir" dedi.


 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 14:01:13
Güncelleme :29 Haziran 2005 Çarşamba 12:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?