22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİLAS - MUĞLA

Nebi Uslu Tiyatro Şenliği başladı

Milas Sanatçılar Derneği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen tiyatro şenliği dün başladı.

Milas 2. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği, Dr. Mete Ersoy İlköğretim Okulu tarafından sahnelenen ’Şov Çocuklar’ adlı oyunla başladı. Altan Özyürek tarafından yazılan, yönetmenliğini Hüseyin Doğan’ın yaptığı oyun, yine Dr. Mete Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yönetildi. Oyunu oldukça kalabalık bir izleyici kitlesi izlerken, yer bulamayanlar ise geri dönmek zorunda kaldı.

Tiyatro şenliğinin ödül töreni 18 Mayıs’ta yapılacak ve ilköğretim okulları mansiyon ödülleri alırken, festivalde yarışacak olan liseler en iyi erkek ve kadın oyuncu, en iyi kadın ve erkek yardımcı oyuncu dallarında yarışacaklar. Sahneye konulan oyunlar arasında en iyi oyun ve en iyi yönetmen de ödül alacak. Adına tiyatro şenliği düzenlenen Nebi Uslu’nun da katılımıyla başlayan şenliğin jüri başkanlığını Tomris Mergen yaparken, üyeler ise avukat Muhammet Tokat, gazeteci Olcay Akdeniz, Necati Eser ve Sabahattin Akar’dan oluşuyor.

Şenliğin açılışına katılan Nebi Uslu, birçok kişinin öldükten sonra adına etkinlik düzenlendiğini belirterek, "Yaşadığım sırada böyle bir olayla onurlandığım için oldukça mutluyum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 16:22:44
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 12:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?