19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Öğrenciler 9 bin atık pil topladı

Milas Ticaret Meslek Lisesi’nde öğrenim gören 200 öğrenci, atık pillerin doğaya verdiği zararı fark ederek kampanya başlattı. 9 bin atık pil toplayan öğrenciler, şenlik halinde yetkililere pilleri teslim etti.

Milas Ticaret Meslek Lisesi’nde öğrenim gören 200 öğrenci, Türkiye genelinde başlatılan atık pil toplama kampanyasına 9 bin pille katıldı.

Ev ev, dükkan dükkan dolaşan öğrenciler topladıkları atık pilleri geri dönüşüme kazandırmaları için yetkililere teslim etti. Okulun 10. sınıf öğrencileri ve Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü’ne üye 30 öğrenci 2008-2009 eğitim-öğretim dönemi başından itibaren hummalı bir çalışma içine girdiler. Doğada tamir edilemez zararlar bırakan atık pilleri el birliğiyle toplayan öğrenciler örnek bir çalışmaya imza attı.

Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Uzman, öğrencilerin ve kampanyadan sorumlu öğretmenlerin duyarlı bir çalışma içine girdiklerini belirterek, daha önce de okulun öncülük ettiği benzer sosyal projeler gerçekleştiğini hatırlattı. Uzman; “Öğrencilerimizin, gençlerimizin çevreye karşı daha duyarlı olmaları amacıyla bu çalışmamızı yaptık. Çalışmaya katılan öğrencilerimiz, evlerden, işyerlerinden, sokaklardan bu pilleri topladılar.

Toprağa düşen her pilin toprağa zarar verdiği bilincini aşılamaya çalıştık. Ben çalışmada emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Milas Ticaret Meslek Lisesi olarak bu ve buna benzer çalışmaları önümüzdeki süreçte gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Okul öğretmenleri Fatma Kılıç, Ayfer Uzman ve Muhammed Çulfa’yla birlikte kampanyaya katılan öğrenciler, “Atık pillerin doğaya ve dolayısıyla insan yaşamına, ekolojiye verdiği zararları basın organlarından da takip ediyoruz. Ülke genelinde böyle bir kampanya var. Milas Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi’yle birlikte ilçemizde başlatılan kampanyada bizim de katkımız bulunsun istedik. Bu amaçla yaklaşık 9 bin pil topladık. Vatandaşlık görevimiz çerçevesinde doğaya zarar veren ve geri dönüşümü mümkün olan materyallerin yeniden kazandırılması için çalışmalarımız devam edecek” dediler.

Bu arada; Milas Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 2008 yılı içinde Milas genelinde 289 kilogram atık pil toplandı ve piller geri dönüşüm için İstanbul’a gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 15:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?