19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Öğretmenlere özel eğitim semineri

Tüm ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenler, özel gereksinimli çocuklar ve özel eğitim stratejileri konusunda hizmet içi eğitimden geçirilmesi gerektiğinden, Muğla’nın Milas ilçesinde öğretmenlere özel eğitim semineri verildi.

17. Milli Eğitim Şurası’nın 10. kararına göre tüm ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenler, özel gereksinimli çocuklar ve özel eğitim stratejileri konusunda hizmet içi eğitimden geçirilmesi gerektiğinden, öğretmenlere Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi Toplantı Salonu’nda özel eğitim semineri verildi.

Muğla’dan gelen Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Özel Eğitim Öğretmeni Ercan Kılıç tarafından geçtiğimiz hafta içinde Derince, Bafa ve Selimiye İlköğretim Okullarında görev yapan öğretmenlere seminer verildi. 50-60 kişilik gruplar halinde tüm ilköğretim öğretmenlerine, idarecilere, sınıf ve branş öğretmenlerine seminer verdiklerini kaydeden Kılıç, öğretmenlere özel eğitimde nasıl plan ve program yapılacağı konusunda bilgiler aktardıklarını kaydetti.

Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Han, amaçlarının özel eğitim alan öğrencilerin daha iyi eğitim almalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Mart 2008’de başlayan seminerler Eylül 2009’a kadar devam edecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 12:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?