25
Mayıs
2024
Cumartesi
MİLAS - MUĞLA

Okul hizmetlisi intihar etti

Milas ilçesinde bir ilköğretim okulunda hizmetli memur olarak görev yapan bir şahıs av tüfeğiyle intihar etti.

Altı ay önce Marmaris'ten hakkındaki bir soruşturma nedeniyle Milas'a hizmetli memur olarak gönderilen Tayfun Çelik, Ahmet Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu'nda görevlendirildi.

Okul Müdürü Güldane Ecevit'ten öğle saatlerinde bankaya gitmek için izin isteyen Tayfun Çelik (33), bankamatikten para çektikten sonra av malzemeleri satan bir dükkandan av tüfeği aldı. Yanında getirdiği tüfekle okuldan yaklaşık 150 metre uzaklıktaki bir arsaya gelen Çelik, naylon poşet içinde sakladığı fişeklerden birini silaha sürerek göğsüne bir el ateş etti.

Silah sesi üzerine zeytinliğe gelen mahalle sakinleri ve okul yetkilileri, Çelik'in cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken öğrencilerin acı manzarayı görmemesi için çaba sarf edildi.

Olay yerine gelen Milas Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ve Milas Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, olayın eğitim camiasında derin üzüntü yarattığını ifade etti. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Çelik'in cenazesi otopsi yapılmak üzere 75 Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne oradan detaylı inceleme için İzmir Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

KALORİFER DAİRESİNDE KALIYORDU
Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Halit Narin İlköğretim Okulu'ndan hakkındaki bir soruşturma nedeniyle Milas'a atanan Tayfun Çelik'in geçici görevlendirmeyle geldiği Ahmet Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu'nun kazan dairesinde kaldığı öğrenildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yetkilileri, Çelik'e sahip çıktıklarını ancak kendisinin yardımları reddettiğini ifade etti.

Çelik'in sık sık görev yaptığı yerlerde vali, kaymakam, milli eğitim ve okul müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 15:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?