19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Ören’e Hollandalı turist ilgisi

ÖREN’E HOLLANDALI TURİST İLGİSİ

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ören’de kurulan halk pazarı turistlerin yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor.

Gökova Körfezinin Kuzey sahilinde yer alan Milas’a bağlı Ören beldesi Antik Keramos kentinin üzerine kurulmuştur. Mitolojide Dionysos’la Ariadne’nin oğlu ve çömlekçilik sanatının kurucusu sayılan Keramos’un adını taşıyan kentin harabeleri bugün modern belde yerleşiminin içinde hâlâ ayakta kalabilmeyi başarırken, belde doğallı ve tarihiyle Milas’ın parlayan yıldızı olma yolunda önemli adımlarla ilerliyor.

Beldede Çarşamba günleri Orta Mahalle’de kurulan Halk Pazarı bu kez Hollanda vatandaşı turistlerin ilgi odağı oldu. Sabah saatlerinde deniz yoluyla Ören’e gelen yaklaşık 30 kişilik Hollanda vatandaşı turist kafilesi ilk olarak deniz üzerinde kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından gemi kaptanlarının rehberliğinde Ören’e pazara inen turistler burada bir saat dolaşarak alışveriş yaptı. Ören halkının kendilerine yaklaşımlarından dolayı bir hayli memnun kalan Hollandalı turistler, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

Rehberleri aracılığıyla gördükleri ilgi karşısında Örenli esnaflara teşekkür eden Hollandalı turistler, Ören beldesinin özellikle doğallığı ve tarihiyle mutlaka görülmesi gereken bir belde olduğunu, denizinin de çok temiz ve güzel olduğuna vurgu yaparak, kendi ülkelerine döndüklerinde Ören’i anlatacaklarını söylediler.

“ÖREN PARLAYAN BİR YILDIZ”

Beldenin her geçen gün turizm alanında daha fazla tanındığına işaret eden Ören Belediye Başkanı Kazım Turan ise bu anlamda beldeye daha fazla turist gelmesi için bir takım çalışmalar yapıldığını kaydetti.

İlerleyen yıllarda beldeye yapılacak yatırımların tamamlanmasının ardından Ören’in Milas, Muğla ve ülkenin parlayan yıldızı olacağına bir kez daha vurgulayan Başkan Turan; “Özellikle bu yoğunluk inanıyorum ki beldemize çok olumlu yansıyacak. Belde halkımızın turistlere yaklaşımı ve onları kucaklayışı da belde sakinlerimizin ne kadar anlayışlı ve ılıman insanlar olduklarını gösteriyor. Ben beldeye gelen tüm turistleri güler yüzlü bir anlayışla karşılayan vatandaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Yönetim anlayışımı içerisinde beldemizi daha iyi yerlere taşımaya çalışırken, bunu tarihi, doğayı ve doğallı bozmadan yapmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

ÖREN’E HOLLANDALI TURİST İLGİSİ
ÖREN’E HOLLANDALI TURİST İLGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 22:09:03
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 00:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?