24
Mayıs
2024
Cuma
MİLAS - MUĞLA

Orman yangınlarına karşı özel tim

ORMAN YANGINLARINA KARŞI TEDBİRLER

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Muğla'nın Milas ilçesine gelerek Sınır Tanımayan Yangın Söndürme Ekibi'ni ve diğer yangın söndürme ekiplerini denetledi. Kahveci, ülke içindeki yangınların dışında ülke dışındaki yangınlara da hazır olduklarını söyledi.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci Muğla'nın Milas ilçesine gelerek bir dizi incelemelerde bulundu. Saat 13.30 sıralarında Milas-Bodrum Havalimanı'na iniş yapan Kahveci, buradaki amfibik yangın söndürme uçaklarını ve ekiplerini ziyaret etti. 14.00 sıralarında Orman Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle Milas'ın Beçin beldesinde bulunan Denizcik Orman Deposu'na iniş yapan Kahveci, buradaki yangın söndürme helikopter ekibini denetledi ardından Sınır Tanımayan Yangın Söndürme Ekibi ve diğer yangın söndürme ekiplerini ziyaret etti. Burada bir dizi incelemelerde bulunan Kahveci, orman yangınlarına müdahale etmesi amacıyla kurulan Sınır Tanımayan Yangın Söndürme Ekibi'nin, talep edilmesi halinde yarım saat içinde ülke sınırlarını geçerek yangın söndürme çalışması yapabileceğini söyledi.

ÖZEL TİM KURULDU

Kahveci, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İçinde bulunduğumuz süreç orman yangınları açısından riskli bir dönem. Orman yangınları için birçok tedbir aldık. Özel tim kurduk. Gerek hava gerek yerden çıkabilecek orman yangınlarına en hızlı ve en etkin bir şekilde müdahale edebilmek için ekiplerimiz kırmızı alarm içinde. Çıkacak bir yangına özellikle bu bölgedeki yangınlara 15-20 dakika içinde hava ve karadan müdahale edecek şekilde ekiplerimizi arazinin muhtelif yerlerine konuşlandırdık. 24 saat Türkiye ormanları kulelerden gözetleniyor. Kameralarımız ve kameraların yanında kulelerdeki ekiplerimiz tarafından ormanlar 24 saat gözetleniyor."

Akdeniz bölgesinin orman yangınları açısından fevkalade hassas bir bölge olduğunu anlatan Kahveci, şöyle konuştu: "Bu bölgelerde kısmen Balkanlar'da, Orta Doğu'da olmak üzere ve Doğu ülkelerinde birçok orman yangınıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Zaman zaman bu ülkeler bizden destek istiyor."

Bu bölgelere sınır ötesi operasyon yapabilmek için Sınır Tanımayan Ormancı Timi kurduklarını anlatan Kahveci, sözlerine şöyle devam etti: "Şu an timlerden bir tanesi burada. Bu timlere görev verildiği takdirde bu timlerden 30 tane ekibimiz, 1 helikopter, 1 büyük 1 orta 1 küçük olmak üzere 5 tane araç, başında 1 orman mühendisi 30 kişilik bir tim yarım saat içinde hareket edebilecek şekilde muhtelif bölgelere 5 adet sınır ötesi operasyon yapacaktır. Bu timde hava ekibi de var.

Timlerimiz sınır ötesinde çıkan yangınlara da müdahale edecek şekilde hazırlar. Tabii temennimiz yangın çıkmaması. Bu arkadaşlarımız özel olarak seçildi. Özel eğitim aldılar. Gittikleri ülkelerde birkaç gün kalabilecek şekilde donanımlarını da ayarladık. Ekipteki arkadaşlarımızı devamlı yeniliyoruz. Yeni işçiler aldıkça lisan bilenleri bu ekiplerimizde görevlendiriyoruz."

Osman Kahveci, Muğla, İzmir, İstanbul, Antalya ve Kahramanmaraş'ta bu timlerin olduğunu anlattı. Osman Kahveci'ye Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ve Milas İlçe Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak eşlik etti. Kahveci, incelemelerinin ardından Muğla ve Muğla'nın diğer ilçelerine ziyaret etmek için Milas'tan ayrıldı. Muğla'daki ziyaretlerinin ardından Kahveci'nin Antalya'ya geçeceği belirtildi.

ORMAN YANGINLARINA KARŞI TEDBİRLER
ORMAN YANGINLARINA KARŞI TEDBİRLER
ORMAN YANGINLARINA KARŞI TEDBİRLER
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 17:41:03
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 18:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?