20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

OSB sorunu kamulaştırmayla çözülecek

Muğla'nın Milas ilçesinde çalışmaları devam eden Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) imar çalışmalarında ortaya çıkan sorunların giderilmesi için kamulaştırma kararı alındı. Milas Kayamakamı Bahattin Atçı, "İmar uygulaması çalışmaları sırasında ortaya çıkan bazı pürüzler kamulaştırılma ile çözülecek" dedi. 

Milas OSB'ndeki imar sorunu Kaymakam Bahattin Atçı, başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Kaymakam Atçı'nın yanı sıra toplantıya, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Yusuf Esen, Ahmet Pehlevan, Milas Belediye Başkanı Hürol Önder, Belediye Meclis Üyesi Akın Üstündağ ve OSB Müdürü Hidayet Yazıcı katıldı. OSB Müdürü Hidayet Yazıcı, imar uygulaması sırasında birkaç yerde sorun çıktığını belirterek, kamulaştırma kararının alınıp Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bildirilmesi gerektiğini söyledi. 

Milas'ın kalkınması için sanayinin şart olduğunu ve faaliyete geçirilmesi gerektiğini ifade eden Kaymakam Atçı,: "Organize Sanayi Bölgemizin bir an önce devreye girmesi, gelen taleplerin karşılanabilmesi için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bizim imar planı çalışmamız bitmişti. İmar planı uygulaması hususunda ihale etmiştik. Ayrıca zemin etüdü ihalesi yapmıştık. Bu çalışmalar sürüyor. İmar uygulaması çalışmaları sırasında ortaya çıkan bazı pürüzler var. Bunların giderilmesi için bir iki tane yolla ilgili parsel var. Bunların kamulaştırılmasına karar verdik. Ayrıca cumartesi günü bütün arkadaşlarla bir araya gelerek araziyi göreceğiz. Bundan sonraki yapılacak çalışmalar için ortak karar alacağız. Bir an önce buranın sanayicimizin hizmetine girmesi için gerekli çalışmayı yapıyoruz." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 14:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?