20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİLAS - MUĞLA

Parça asfalt memnun etmedi

Muğla’nın Milas ilçesinde maden kamyonlarının ağır tahrip yarattığı Türbe grup köy yolunda, Karayolları Genel Müdürlüğünün beton yol önerilerine rağmen asfaltla tamir edilmeye devam ediliyor.

Dakikada aynı noktadan ortalama 7 maden kamyonunun seyir halinde olduğu Türbe grup köy yolunda sık sık yaşanan ağır tahribat Muğla İl Özel İdaresi ekipleri tarafından çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. İş makinelerinin yolun bozulan bölümlerinde kısa bir süre önce başlatılan çalışması sürerken, Milas istikametinden giriş yönünde bulunan aşırı bozuklukların program dahiline alınmadığı öğrenildi.

Kayabaşı, Çallı, Ortaköy, Olukbaşı, Yusufça ve Akkovanlık’a giden ortak yolda çalışmalar sürüyor. Maden kamyonlarının yarattığı tahribat ve tozdan etkilenen köylüler, AK Parti Milas yöneticileri tarafından çözüm olarak aktarılan ‘parça asfalt’ yönteminin yıllardır uygulandığını, ancak kalıcı çözüm üretilemediğini söyledi. Yetkilileri köylülerin ağzına bir parmak bal çalmakla suçlayan vatandaşlar, yolda kalıcı bir çözümün bulunmasını istedi.

Bilindiği gibi; Karayolları Genel Müdürlüğü daha önce ağır vasıtaların yoğun kullandığı devlet yolları ve otoyollarda çökmelere karşı daha dayanıklı ve tekerlek izi tutmayan ‘taş mastik asfalt’ kullanılmasını istemişti. Adana – Gaziantep karayolunda ilk kez uygulamaya konulan bu sistemin, en çok ihtiyaç duyulan Türbe yolunda ne zaman uygulanacağı merak konusu olurken, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bölge müdürlüklerine gönderilen genelgede, bu ve benzeri yollarda bu uygulamaya biran önce geçilmesini talep edilmişti. Karışımında sert taş kullanılan ‘taş mastik asfaltın’ yüzey özelliklerinden dolayı çevreye daha az ses yaydığını belirten yetkililer, söz konusu kaplamanın ağır vasıtaların yol açtığı tekerlek izine karşı dayanıklılığının da daha yüksek olduğu bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 23:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?