19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Proje şampiyonları

Muğla’da yapılan 2008- 2009 Proje Tabanlı Beceri Yarışması’nda Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi birinci, Gürel Lök Sağlık Meslek Lisesi de ikinci oldu.

2008- 2009 eğitim öğretim yılı Mesleki Ve Teknik Eğitim Okulları Arası Proje Tabanlı Beceri Yarışması’nda Milaslı öğrenciler büyük bir başarı gösterdi. Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Gürel Lök Sağlık Meslek Lisesi ikişer proje ile dereceye girdi.

Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi; tasarımda verimlilik alanında yerdeki iğneleri pratik bir şekilde toplayan “İğnesever” projesiyle il birincisi, yine tasarımda verimlilik alanında çevre kirliliğini önlemek amaçlı kabuklu çerezler için yeni ambalaj kese tasarımı oluşturan “Çevre Dostu” isimli proje ile il ikinciliği elde etti.

Gürel Lök Sağlık Meslek Lisesi de; sağlık hizmetlerinde verimlilik alanında enjektör ucunun dış kısmında bulunan plastik koruma sayesinde flakondan ilaç çekilirken sterliliğin ve iğne ucunun korunmasıyla enjeksiyonun kolaylaştırılması, ağrının ve ekimozun azaltılması konusunda hazırladıkları “Branjektör” projesi ile il birinciliği kazanırken, yine sağlık hizmetlerinde verimlilik alanında özellikle acil vakalarda ve acil servislerde kullanılan tansiyon aletlerinin kan ve vücut sekresyonları ile kontamine olması sonucu tansiyon aletlerindeki kontaminasyonu önlemek amacıyla tek kullanımlık koruyucu kılıf olan “Korumalı Tansiyon Aleti” projesiyle il ikinciliği hak kazandı.

Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy; Milas Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Gürel Lök Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları projelerle dereceye girdiklerinden dolayı memnun olduklarını belirterek başarılarından dolayı öğrencileri tebrik ettiklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 16:17:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?