16
Mayıs
2024
Perşembe
MİLAS - MUĞLA

Sağlık merkezi'nde 6 gözaltı

Muğla'nın Milas ilçesinde düzenlenen ve “Beyaz Mercek” adı verilen operasyon kapsamında sağlık hizmetlerinin karşılanması esnasında yapılmayan tedavileri yapılmış gibi, yapılan tedavi sayısını ise fazla gösterdikleri iddia edilen özel bir sağlık merkezinde görevli 6 kişi gözaltına alındı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Milas ilçesinde faaliyet gösteren özel bir sağlık merkezinin, anlaşmalı olduğu resmi kurumlarla ilgili işlemlerde usulsüzlük yaptığı iddiaları üzerine operasyon düzenledi.

İlçede düzenlenen ve “Beyaz Mercek” adı verilen operasyon kapsamında sağlık hizmetlerinin karşılanması esnasında yapılmayan tedavileri yapılmış gibi yapılan tedavi sayısını ise fazla gösterdikleri iddia edilen özel bir sağlık merkezinin çalışanı 3'ü doktor 6 kişi gözaltına alındı.

Düzenlenen operasyonun 3 ay süren takip ve inceleme sonrasında başlatıldığı öğrenildi. Gözaltına alınan 6 kişinin sağlık hizmetlerinin karşılanması esnasında yapılmayan tedavileri yapılmış gibi gösterdikleri, yapılan tedavi sayısını ise fazla göstererek kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratarak haksız kazanç sağladıkları da iddia edildi.

Söz konusu özel tıp merkezi ile ilgili operasyonun 110 hasta ve bu hastaların yakınlarının şikayetleri sonrasında başlatıldığı, yapılan bilirkişi incelemesi ve alınan ifadelerde kesilen faturalarda belirtilen tetkik ve tedavilerin hastalara uygulanmadığının ortaya çıktığı da açıklandı.

Gözaltına alınan 3'ü doktor 6 zanlı, ilk ifadelerinin ardından, “nitelikli dolandırıcılık, usulsüz evrak ve belge düzenlemek, devletin resmi kurum ve kuruluşlarını dolandırmak, haksız kazanç ve menfaat temin etmek” suçlarından adliyeye sevk edilecek.


a.a.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 09:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?