19
Mayıs
2024
Pazar
MİLAS - MUĞLA

Şantiye binaları sular altında

Muğla'nın Milas ilçesinde Akgedik Barajı sahası içindeki iki şantiye binası baraj sularının yükselmesiyle sular altında kaldı.

Barajdaki su seviyesinin yükselmesi ile birlikte barajdan su salınmaya başlandı. Son zamanlarda meydana gelen yoğun yağışlarla birlikte Geyik Barajı'ndan su bırakılmasının da barajdaki ani su yükselmesine neden olduğu ve şantiye binalarının da sular altında kalmasına sebep olduğu kaydedildi.

DSİ 21. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Muğla 213. Şube Müdürlüğü'nün, 11 Şubat 2009 tarih ve 1198 sayılı Aydın Valiliği'nin meteorolojik uyarısına ve yaşanan aşırı yağışlara istinaden, Akgedik Barajı dipsavağı ve sol branşmanından 12 Şubat 2009 günü saat 14'ten itibaren kademeli olarak 15 metreküp/sn su, Sarıçay yatağına bırakılmaya başlandığı yönünde uyarı yapılmıştı.

Akgedik Baraj gölünde suyun her gün normalde 50-60 santimetre yükselmekteyken, geçtiğimiz günlerde bir gecede yaklaşık 4 metre kadar yükseldiği belirtildi. 6 gündür barajdan Sarıçay'a kesintisiz olarak su salınınca şantiye alanındaki binaların dün de sular altında olduğu gözlendi. Şantiyenin boşaltılması çalışmaları da devam ediyor.

DERE MAHALLESİ DE TEHLİKEDE
Baraj kenarında bulunan Kırcağız köyü mahallesi olan Dere Mahallesi'ndeki evlere de baraj sularının yükselmesiyle su biraz daha yaklaştı. Suların daha da yükselmesi durumunda mahalledeki evlerin de su altında kalmasının söz konusu olabileceği belirtiliyor. Bazı çam ağaçları ve birçok zeytin ağacı barajdaki suların yükselmesiyle su içinde kalırken, bazı vatandaşların da baraj kenarındaki zeytin ağaçlarını keserek yakacak odun haline getirdikleri gözlendi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 20:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?