23
Mayıs
2024
Perşembe
MİLAS - MUĞLA

Sene 2005, Nazım şiirine gözaltı

Milas Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen şiir gecesinde sunuculuk yapan bir öğrenci, şair Nazım Hikmet’in şiirini okuduğu gerekçesiyle Milas Kaymakamı Hulusi Doğan’ın talimatı üzerine, ifadesi alınmak üzere Milas Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Okul yönetimi tarafından görevlendirilen 2 sunucudan birisi olan Ç.C (17), programın öğrenciler tarafından hazırlanmasına karşın kendi istedikleri şiirleri okuyamadıklarını belirterek, "Bizim şiirlerimiz bu kadar değil, susturulduk. Onların şairlerinden şiirler okuyabildik. Ama yine de size bir tane okuyacağım" diyerek, Nazım Hikmet’in "Vatan Haini" adlı şiirini okuyunca, salonu dolduran seyircilerin arasında şiir dinletisini dinlemekte olan birkaç vatandaş öğrenciyi ayakta alkışladı.

Bu sözlerin üzerine Milas Kaymakamı Hulusi Doğan, şiirin bitmesini bekledi. Doğan, salonu terk etmek üzereyken korumalarına polis görevlilerinin çağırılması talimatını vererek, Ç.C adlı öğrencinin Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınması talimatı verdi.

Polis görevlileri tarafından Milas Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen öğrencinin, ilk olarak sağlık raporu alındı. Ç.C adlı öğrencinin, ifadesinin alınmasından sonra Nöbetçi Savcı tarafından verilen talimatlar doğrultusunda serbest bırakıldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili Milas Kaymakamı Hulusi Doğan ve Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Durmaz bir açıklama yapmazken, Ç.C adlı öğrencinin avukatı Levent Anıl yaptığı açıklamasında, olayın gereğinden fazla abartıldığını belirterek, "Öğrencimizin okuduğu şiirden değil, kafalarının örümceklenmesinden korksunlar. Şiirin vermek istediği mesajı alsınlar. Müvekkilim gecede sunucu kimliğinde olduğu için o anda gecenin formatına uyarak bir okumuştur" diyerek, müvekkilini savundu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 12:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?