30
Mayıs
2024
Perşembe
MİLAS - MUĞLA

Stad tartışması

Milas Belediyesi Şehir Stadyumu’nun 700 metrekarelik özel arsasını işgal ettiğini iddia eden Mehmet Tan, 1989 yılında yapılan kamulaştırma parasını 19 yıldan bu yana alamadığı gerekçesiyle Kaymakamlığa başvurdu.


Milas Şehir Stadyumu yapımı sırasında yaklaşık 700 metrekarelik tapulu arazisinin işgal edildiğini ileri süren Mehmet Tan, yazışmalara rağmen bir sonuç elde edemediğini belirtti.Yapmış olduğu girişimlerden bir türlü sonuç alamadığını bildiren Tan, mağduriyetinin giderilmesi için Muğla Valiliğine ve Milas Kaymakamlığına birer dilekçe verdi.


Milas Şehir stadının yapım aşaması sırasında yaklaşık olarak miras kapsamında 4-5 dönümlük arazilerinin de istimlak kapsamında ucuz yoldan alındığını ifade eden Tan; “Şu anda Milas Şehir Stadı içinde yaklaşık olarak 700 metrekare tapu arsam bulunmaktadır. Yapmış olduğum girişimler sonucunda mağduriyetinin giderilmesi için yaklaşık 1989 yılında bu yana uğraşmaktayım. Belediyeye gidiyorum, spor bakanlığı ödeyecek diyorlar. Spor Bakanlığına sorduğumuzda da belediyenin ödeyeceğini söylüyorlar. Topun kimde olduğu şu anda belli değildir” dedi.


Milas Belediye Başkanlığına verdiği 16 Haziran 2008 tarihli dilekçesinde ödeme işleminin sonlandırılması konusunda gerekli işlemlerin yapılmasını istediğini açıklayan Tan, “Milas Belediyesi’nde kayıt altına alınan dilekçemle ilgili olarak herhangi bir gelişme olmadı. Milas Şehir Stadı içinde bulunan 700 metrekarelik tapulu arsama dükkan yapmak istiyorum. Ancak belediye tarafından ne ruhsat veriliyor ne de mağduriyetin gideriliyor. Mahkeme tarafından 2 sene önce bu arazinin metrekaresi 125 YTL olarak belirlenmişti. Şu andaki değeri 90 bin YTL civarındadır. Mağduriyetimin bir an önce giderilmesini istiyorum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 16:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?